Första dagen

Vet inte riktigt var jag ska börja så börjar från mitten typ.
Compoundet är större än jag tänkt mig, tycker vi skulle kunna ha cykel, man behöver ju inte åka bil överallt.

Märker att det redan nu varit så bra att förberedelseprocessen hemma varit lång (sedan hösten), all litteratur, utbildning och annan information vi fått make sense nu när man äntligen är här. Också det att Tuomas redan varit här i tolv veckor och vet hur processerna fungerar underlättar.

Tuomas måste boka om sina möten idag, dels för att vi kom hem så sent (imorse). men också delvis för att jag annars skulle ha suttit här i lägenheten på golvet eller på gården, för utan honom och bilen kommer jag inte längre än till matbutiken på compoundet.
Efter immigration office (visumfrågan klarnar nästa måndag) åkte vi tillbaka till compounden via stranden (så att jag kan orientera mig på kartan) och satte in ansökan om ett id-kort åt mig så att jag kan röra mig på boendeområdet som jag vill (gäller alla som bor här).

Att få åka runt och se helheten i dagsljus gav så mycket, vet nu var matbutiken är, bankautomaten, restaurangerna (finns två stycken) och ungefär var vårt hus ligger (alla ser likadana ut). Så såg jag också att det fanns lite olika lappar på en tavla om happenings som ordnas här, ska kolla in dem senare!

Ikväll ska vi köpa ett terassbord och stolar så vi har någonstans att sitta. Alla våra egna saker som skeppats hit i en kontti under 6 veckor mars-april, borde vara klara från tullen inom två veckor.

Fiilisen från tidigt imorse till nu sen eftermiddag blir bara bättre och bättre på en skala, det är ju bra det! :)

20140429-174510.jpg

20140429-174947.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s