Vårt Ikeabesök..

…började med att det var trafikrusning så vi insåg att vi inte kommer att hinna fram innan bönen börjar (då släpper de inte in en heller). Körde in på ett shoppingcenters parkeringsplats och bokstavligen sprang mot dörrarna på en restaurang för att hinna. Väl inne blev vi förda till familysidan (på singelsidan får bara män vara) och när vi satt oss började bönen så vi åt och väntade där. På Ikea sedan så tog det en stund för mig att inta alla intryck av de svenska namnen, arabiska bokstäverna, männen i sin thobe (vit klänning och en röd lång sjal på huvudet) och kvinnornas svarta abaya och sjal. Det var absolut inget skrämmande eller konstigt med det utan bara en massa kontraster samtidigt på ett och samma ställe. Kom på mig själv att tänka att jag är så mycket längre än de flesta och att alla hade så fina abayor som satt perfekt och så rörde de sig så galant i dem. Kände mig kanske lite klumpig och blev plötsligt så medveten om att jag såg annorlunda ut och inte hade duk som täckte håret. Skakade snabbt bort de tankarna och log istället mot en flicka som log tillbaka med ögonen. 23.15 köade vi ännu till kassorna och vet inte hur det gick till, men vi som bara skulle ha ett klädskåp kom hem med allt annat förutom det..! :) 20140501-144637.jpg 20140501-144701.jpg 20140501-144719.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s