Brownie

20140508-224711.jpg

Att bli tillfrågad att följa med till en mall för att köpa hundmat och gå på kaffe kan göra en så glad! Har mest suttit inomhus nu i två dagar och jobbat med datorn i famnen så något sådant behövdes verkligen. :)

Imorse när vi vaknade så åskade och regnade det!! Läste att average monthly rainfall i maj är 2 mm så det var ungefär just det som kom ner. Jobbade först några timmar för att sedan kunna åka med Tuomas jobbkompis fru Lisa på hundmatsuppköp och så drack vi cappuccino på ett café. Efter det åkte vi hem till dem och hon bjöd på frukt och nötter och pratade i några timmar. Det var supertrevligt.

De har en så söt hund som heter Brownie. Den bodde tidigare med en indisk familj och åt currymaträtter varje dag, men så flyttade de härifrån och hunden flyttade istället in hos Lisas.

Och imorgon ‘söndag’ skall vi med andra finländska paret till en strand hela dagen. Happy både för stranden och för att få umgås! Även om jag är en riktig hemmaråtta emellanåt och trivs med det är det nog viktigt att vi har ett socialt nätverk här också. :)

På kvällen har vi kört omkring och bland annat hittat till gamla Jeddahs kvarter i söder (tog en halv timme dit men säkert en timme tillbaka på grund av trafiken) som kantades av marknad efter marknad och äldre låga stenhus. Det fanns så mycket abayor, skor, väskor, kryddor, klockor, kameror, parfym och smycken där att man blev helt matt.:)

När det kallades till bön så stängde alla småbutiker genast. Om inte med en dörr som drogs igen så med ett skynke som snabbt drogs över varorna. Det roliga var att vi stötte på de finländska paret där på gatan. Det är ju inte precis en liten stad, det bor fem miljoner människor här!

20140508-224730.jpg

20140508-224748.jpg

20140508-224803.jpg

20140508-224818.jpg

4 reaktioner till “Brownie

  1. Heij Johanna, onpa kiva lukea sun ja teidän kuulumisista ja nähdä vähän minkälaista siellä on! Tosi eksoottista ja erilaista, mutta varmasti te sopeudutte, olette niin avoimia molemmat. Halauksia viileästä Helsingistä :)

  2. Intressant att följa med hur ni kommer i gång där. Hoppas det normaliserar sig då ni får möbler på plats. Sökte upp Jeddah på kartan och noterade att Mekka ligger riktigt nära. Abu Dahbi ligger på andra sidan halvön.
    Här har vi dag haft mulet men inget regn, mera regn igår.
    Hälsningar också från Vepo, vi var där på Jonatans kalas på torsdag. Han har riggat upp sina trummor och demonstrerade lite för oss, lät bra.
    Ha det bra i fortsättningen.

    Marita o Björn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s