En eftermiddag i Durrat Al-Arus

Jag var så trött igår när jag kom hem från beach house utflykten att jag somnade tio och vaknade inte ens när Tuomas kom hem tolv (han var och spelade fotboll) och åkte på jobb innan jag vaknade.

Gårdagen bestod av några wow igen. :)
Vi åkte 6 tjejer och 5 barn i fyra bilar hur länge som helst (40km) norrut tills vi svängde vänster och möttes av en egen liten ‘stad’ med små turkosa laguner kantade av hus efter hus. Så vackert! Följde med på kartan var vi var ifall Tuomas skulle kommit efter mig senare. Siham berättade att staden är byggd 1996 nästan ingen bor där i veckorna utan de flesta kommer dit på helgerna och spenderar tid med familjen, festar och visar upp sina vattenskotrar och motorbåtar. Antar att det då är rikare familjer för de här villorna var enorma.

Först åt vi (ris med lamm, tonfisksallad och pajer som Siham och hennes maid gjort innan) och så lekte barnen i poolen. Alla som var där har Siham på något sätt träffat under den senaste månaden och ville introducera oss för varandra. Så snällt! De flesta har redan bott här några år och tre av dem var gifta med en saudier. En var från Japan, en från Egypten, två från Syrien, en från Bosnien, Siham från Marocko och så jag team Finland. När solen gick ner satt vi på terassen, drack marockanskt mint te, åt arabiska bakelser och pratade.

Diskussionerna kretsade ganska långt kring barn, kulturella skillnader, hurudant det är att vara gift i en saudifamilj, mat, chaufförer, maids och träning. Åkte hem med flickan från Egypten, satt i baksätet med hennes son och tittade på en film om flygande myror. Hon berättade att hon är uppvuxen i ett ambassadområde i Beirut och träffade hennes man när de studerade i Kairo. Nu jobbar han för Bin Laden group här och de har varit här i tre år. Först körde vi dem hem så jag fick se hennes lägenhet och så körde hennes chaufför mig hem. Huset deras bestod av 4 hyreslägenheter ett stenkast från havet. Inget stadsbuller alls och en megastjärnhimmel. Kom på mig själv att tänka att det inte alls skulle vara konstigt att inte bo på compoundet. Men när han släppte av mig vid porten och jag gick sista kvarteren hem, tyckte jag nog det var ganska skönt ändå.

Imorgon eftermiddag skall vi träffas igen på Silver Sands beach. Kul!

20140514-160302.jpg

20140514-160310.jpg

20140514-160317.jpg

20140514-160329.jpg

20140514-160335.jpg

20140514-160343.jpg

20140514-160354.jpg

20140514-160405.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s