Morgonfågel på flygfältet

20140604-055211.jpg

Klockan är fem och jag är på flygfältet. Äter en blåbärsmuffins. Kvinnorna har en egen kö vid securityn och sedan går man igenom ett rum där man scannas av en kvinna. Flygfältet är överraskande litet (lite större än Åbos). Kanske därför de bygger världens största flygfält här brevid. Det finns också en skild megamegamegastor terminal (bild nedan) här nära som endast är för de som ska besöka Mecka.

Annars gick allt bra vid passkontrollen, jag fick ju mitt iqama (residence visa) i förrgår!! Det är som ett id-kort man skall bära på sig alltid. Det blev lite spännande mot slutet för skulle jag inte fått det innan jag reser skulle hela visumprocessen startat om från början! Nu får jag (med Tuomas lov) resa ut och in i landet. Man ansöker om det på nätet och så hade jag ett printat papper med som jag visade åt tullmannen.

Andra goda nyheter är att katten som hälsade på första dagen som ser ut som Dalton har fått ungar. Det blev lite sent igår för vi skulle och springa på kvällen, men så råkade grannen ha porten öppen och där på hans gård var de. Fyra stycken. Hur söta som helst. De var ganska skygga men ändå nyfikna och vågade sig nästan fram men så skuttade de tre steg tillbaka och snubblade på varandra. Tror jag hörde meningen ”nej, vi ska inte skaffa katt” ett par gånger.. :)

Ska nog bli skönt att komma hem, även om det är lite konstigt. Det jag saknat mest är nog bär för de är så dyra här och finns bara i de större matbutikerna. Ska äta en liter jordgubbar minst imorgon.
Känns som en evighet sedan jag packade tillsammans med Dalton den där kvällen i slutet av april och inte hade någon aning om hurudant det skulle vara här. Bra har det varit och bättre kommer det att bli. :)

Men nu först lite sommarfirande hemma i Finland, vi är tillbaka i slutet av juli. Då skall jag prova på att fasta en vecka. Inget är öppet under dagarna och man får varken äta eller dricka medan solen är uppe. När solen går ner samlas man hemma hos vänner och familj, lagar mat och firar. Varje kväll under hela juli. Och så är restaurangerna och köpcentren öppna till långt in på natten.

Så ska vi också försöka ta det lite lugnare och hitta en ”normalare” vardag för jag märkte att jag var så trött sista veckorna att det kanske var kroppen som börja säga ifrånatt nu får ni ta det lugnare och sova längre nätter. :) Säkert beror det också till en del på allt nytt och alla nya intryck.

Hoppas också att trädgårdsmästaren nu tar hand om trädgården, så finns det kanske tomater och vattenmelon om någon månad. :)

Nu måst jag lägga undan telefonen. Landar i Helsingfors om exakt tolv timmar. :).

20140604-055224.jpg

20140604-055230.jpg

20140604-061606.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s