Googleögon

Alltså jösses vilken dag!!! Vi började titta på resor tidigt imorse. Planen var från början att köra bil upp till Jordanien, stanna där i tre dagar och bila ner igen. Allt var klappat och klart och utfunderat, men så började vi titta på vart annanstans man kan resa härifrån och det resulterade i att vi fortfarande sitter och googlar!! Okej, vi var och simmade här emellan men ändå. Ögona är stora som tefat och vi vet fortfarande varken ut eller in! Det har också varit ett nervtest i sig. :)

Nå nej men om man tänker på alla alternativ vi haft och hur nära det var att vi skulle åka till Maldiverna imorgon (flygen var super förmånliga men hotellet kunde inte garantera plats på lilla flyget som skulle ta oss ut till ön), till Indien (hittade flyg men sedan blev det för invecklat med att ta sig till strandställen på så kort tid, till Tanzania men söksidan tappade sedan bort de förmånliga biljetterna. Också Oman, Marocko, Egypten, Bangkok, Bali och Bahrain har varit alternativ.

Jordanien och staden Aqaba som ligger mittemot Eilat i Israel skulle vara fint men 12h i bil dit och 12h tillbaka utan några egentliga sevärdheter på vägen (bara sand) känns plötsligt också tungt. Och jag skulle inte heller kunna hjälpa med körandet. Vi får hitta på någon road trip någonstans närmare här någon annan gång. Så nu googlar vi igen på Dubai och Abu Dhabi, helst direktflyg. Trött.

Nästa vecka är liksom den veckan då precis alla har ledigt här så det är begränsat utbud så här nära inpå. Och ja, vi kan ju också stanna här, men det har ju även det sina egna begränsningar. Det positiva med idag är att nu vet vi åtminstone vart vi vill på semester nästa gång med bättre tid (och pengar) – Maldiverna och Salalah i Oman! :)

Igår åt vi mexikanskt till middag. Portionerna var så mega stora så orkade äta en tredjedel. Tog doggybag med och gav den till en mamma med sin pojke vid ett trafikljus på vägen hem. Innan det strövade vi runt på strandpromenaden och tittade på fontänen. Den är helt enkelt magisk!

Inte bara vi som är ute i sista minuten! http://www.arabnews.com/news/featured/607326

20140725-213715-77835472.jpg

20140725-213715-77835791.jpg

20140725-213714-77834951.jpg

20140725-213716-77836317.jpg<

20140725-213715-77835248.jpg

20140725-213803-77883383.jpg

2 reaktioner till “Googleögon

  1. Johanna, jag har varit i Aqaba! Det är ett ställe dit du far och tar in på ett av hotellen vid Röda Havet och poolar ett par dagar. Staden är inte så spännande men det är nära till Israel och allt fint som det landet har att erbjuda. Inte kanske helt läge att fara dit just nu dock…

    Tror ni hittar bättre resemål :)

    Kram!

    1. Tack Knytte! :) sådär funderade vi också sen till slut. Läste om stället och det motiverade sen int mer att sitta 12h i bil för poolen och röda havets skull för det har vi här också :). Israel kan vi inte besöka då vi är här. Eftersom bensinen är så billig och precis alla andra också har semester nästa vecka (flygpriserna skyhöga) skulle vi ha velat bila någonstans men finns inte riktigt några sådana ställen nära. Men vi hittade nu någolunda flyg till Dubai så det blir några dagar där istället!

      Kramis! Hoppas din resa var kiva! och att vi hinner ses i september, är i Finland då! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s