God morgon Jeddah

Här är jag då igen i Saudiland efter några roliga, men också rätt så händelserika och ibland lite känslomässigt-upp-och-ner veckor i Finland. Kontrasterna är ibland så stora att man måste sova på saken, fiilisarna går upp och ner och hit och dit och det känns som de blir större nu för varje gång jag åker av och an. Blir att anpassa sig från och till. Men sådär summasumarum är nog allting bra! :)

Texten nedan skrev jag i bilen imorse. Därefter sov jag från och till fram till nu då jag fick veta att vi skall äta middag med Tuomas kollegor ikväll. Iiiik. Känns som en truck skulle kört över mig, så därför går jag nu på en promenad, det piggar säkert upp!

”..klockan är 6.30 på morgonen och Tuomas har just hämtat mig från flygfältet. Svårt att inte skutta fram och krama honom i ankomsthallen, det får man inte. Ja eller skutta får man väl, det är det där senare de inte gillar. Kramade handen istället. Glad att vara här igen.

Förbindelsen Helsingfors-Istanbul- Jeddah är helt okej, minus den här som åker klockan 01 från Turkiet och landar här 4.15. Man har liksom just slumrat till då man lite mörbultad vaknar av att planet landar. Plus då passkontroll i minst en halv timme (idag tog det över en timme). Svårt att inte bli grumpy då man är så trött. :) Strategin att stå längst fram till höger i flygbussen och sedan ”springa” fram till passkontrolldiskarna fungerar ganska bra, förutsatt att det inte landat ett annat plan just innan, då är kön redan lång. Sedan får man finna sig i att man högts antagligen blir ombedd att byta kö några gånger under tiden. Där igen en situation det skulle vara bra att kunna kommunicera på arabiska. :) Snark och god natt några timmar, så hörs vi senare!”

IMG_5418.JPG

IMG_5417.JPG

IMG_5430.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s