Elegans

Jag det kan man lugnt beskriva gårdagens bröllop med. Huh huh. Det var glitter och glans, vackra människor och höga klackar och det där med big hair var nog inget skämt! Det var en blandning mellan saudi traditioner och för mig traditionella traditioner. Det var både arabiska, engelska och skottska sånger. Det var luftkonditionering som blåste kallt så de flesta satt och huttrade. Det var män i traditionell saudiklädsel och män i smoking. När brudparet och senare de båda familjerna entrade festsalen lade bara ett fåtal på sig sina abayor.

Den stora salen med tjugo stycken megastora kristallkronor i taket var delad i två delar med en skärm, med runda bord på varje sida. Först satt man runt borden på ena sidan och blev bjudna på te, kaffe, macarons, torkade frukter, marsipan, dadlar och smörgåsar och följde med sånger och brudparet uppe på scenen. Jag satt med de flickor jag kände och några portugiser och amerikaner som bor på Kaust, ett universitetsområde norr om Jeddah. Området lär ska likna ett stort compound med en egen golfbana och du får bara bo där om du jobbar på området. Jag fick också följa med upp till rummet bakom kulisserna för att hjälpa med lilla flickan som skulle ha mat. Där snurrade det med brudtärnor i rosa prinsessklänningar och personal med headsets som ropade instruktioner enligt pappret de höll i handen. Plötsligt kommer bruden och brudens far in i rummet och jag får hälsa på dem och det kändes nog lite som jag var på fel ställe. Tror jag sa att de har en vacker familj. De hälsade glatt och skakade hand. Och oj vad hon var vacker!

Klockan två öppnades den andra delen och där var buffé efter buffé uppdukad med så himla god mat. Tuomas (stakin) kom efter mig halv tre så hann inte smaka på det som fanns på dessertbordet. :) Här nedan är bröllopet i bilder. Lite annorlunda än det vi var på i maj. Ja och så fick man också presenter; ett böneband av pärlor, chocko med foto på brudparet och en skål (typ att ha salt i på bordet?). Alltså hela kvällen kändes bara nog lite overklig.

Försöker att inte lägga upp bilder på människor där man ser ansiktet annat än på mig själv. Men om någon hemma sedan vill titta på foton kan vi se på dem tillsammans. :)

Nu är det veckoslut och det som är jättekiva är att nu då skolorna har börjat igen verkar det vara mera liv här än i maj och juli. Vädret är också svalare. Sådär att du kan sitta ute femtiden utan att svettas. Och så träffade jag en tysk kvinna när jag var på promenad som för tre dagar sen flugit hit sin hund från Frankfurt. Jag berättade för den att den hoppeligen snart kommer att få en lekkompis från Finland. :)

IMG_5474.JPG

IMG_5467.JPG

IMG_5457.JPG

IMG_5471.JPG

IMG_5552.JPG

IMG_5484.JPG

IMG_5545-0.JPG

IMG_5548-0.JPG

IMG_5559.JPG

IMG_5558-0.JPG

IMG_5455.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s