Basilika

Jag har fått pippi på basilika. Basilika på smörgås, i sallad och smoothie. För att det är hur gott som helst och för att min odling växer fortare än vad vi hinner äta upp. :)

Igår på förmiddagen fick jag följa med vår granne först till olika butiker på ärenden och sedan hämtade vi hennes yngsta pojke och ytterligare en grannes pojke från dagis (ja här kallas det för skola). Roligt att se hur en skola ser ut. Lite som en jättelik compound med en mur runt, med olika hus beroende på om det är dagis, förskola osv, fotbollsplan och lekplatser. Sen fick jag typ ångest i bilen för att de här två små 4-åringarna satt utan säkerhetsbälten, för att det inte fanns några i den bilen. Det är något man ser ganska mycket av här, barn i famnen, står på bänkarna, i förarsätet osv utan säkerhetsbälten. Bara att svälja och titta åt ett annat håll.

På kvällen stressade jag sedan upp mig med allt som skall göras här under följande två veckor, including slutarbetet till arbetshälsochefskursen och de sista bokrapporterna. Gick så på övervarv av bara tanken på hur stort jobb det är att jag fick huvudvärk, istället för att tex gå och simma eller till gymet eller läsa en bok. Det skulle garanterat har varit ett bättre alternativ. Imorse när jag vaknade insåg jag att bäst att bara börja någonstans och vips 8h senare är bokrapporterna skrivna och en och annan to do också avverkad. Helt onödigt att stressa upp sig. Känns mycket bättre nu, och imorgon börjar jag skriva på slutarbetet.

Var just till ”kontoret” igen för att utreda vad vi kan göra med de obehandlade cementplattorna på gården som samlar damm och luktar när de blir våta (då man vattnar blommorna). Lägga nya kostar nästan en tusenlapp så det gör vi inte. Ena typen säger att yes yes det går att måla, så skickar de någon och titta på dem som säger no no. Nästan så det blir lite lustigt till slut. Idag hette det att yes yes men att han som är kakelansvarig inte gör sånt och därför hade sagt no no. Då frågade jag att om vi hittar färg så får vi då göra det själva, svaret var yes yes. Så ikväll ska vi på målfärgsuppdrag. Fick en tips om en gata där det borde finnas baracker där de säljer målfärg. Måst kanske googla lite på cementmålning innan det.. :)

Ha en skön kväll!

IMG_5663.JPG

IMG_5649.JPG

IMG_5643.JPG

IMG_5662.JPG

IMG_5650.JPG

IMG_5674.JPG

IMG_5651.JPG

IMG_5677.JPG

IMG_5653.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s