Lördagsbeach, palmshopping på arabiska och arbetsintervju

Just det. Vi har köpt två palmer och fyra stycken ”thaiblomma” plantor helt och hållet på arabiska (inklusive lite armviftningar, pekande på plantor och ritande av siffror i sanden). Fick tips om att det är billigare att köpa plantor direkt av palmbonden än från Sultan Garden Center vi var till senast, men att de inte kan engelska där. Så dit körde vi och stället var bokstavligen en liten palmskog mitt i öknen där man fick peka ut vad man ville ha och så grävde de upp plantan åt oss som färdigt var planterad i ett ämbare.

Innan det var vi på stranden med team bosnien, marocko, senegal och egypten hela dagen. Killarna paddlade kajak ut till korallrevet utanför och jag chillade i vattnet med ”mammorna”. Familjen från Senegal var de som vi träffade den där ena sena kvällen i juli i en butik. Tuomas har spelat fotboll med honom varje tisdag sedan dess, men jag har inte träffat henne så därför bestämde vi oss för att bjuda dem med igår. Alla kom bra överens och vi ska ses igen imorgon. Jättejätte glad att vi nu har en möjlighet att umgås med dessa trevliga människor på lördagar också!

Idag är Tuomas på jobb och jag har sådär halvt extempore varit på arbetsintervju på compoundskolan (!). Skulle gå dit och titta vad det var för ett ställe, för den ena finländska kvinnan jobbar där och så plötsligt var jag där en timme och talade med rektorn och hon visade mig runt i de olika klasserna. Ja, och alltså här talas det om skola, för mig var det nog mera dagis för eleverna var mellan 9 månader till 3+ åringar.. Får se, hon sku ringa ifall det efter Eid-ledigheten (som infaller under tio dagar i början av oktober) kommer flera barn dit så de behöver mer hjälp eller om någon av lärarna blir sjuka. Så funderade hon också på om hon skulle införa några gymnastiktimmar på eftermiddagarna för alla barn på compounden och om jag ville hålla sådana. Har nog inte någonsin sett mig själv jobba på dagis eller skola och vet inte om jag vågar :), men skadar ju kanske inte heller att prova på om det kommer en sådan chans. En grej som jag åtminstone bestämt mig för att inte tacka ja till något utan att först sova på saken några nätter.

Det är så intressant hur dörrar öppnas åt olika håll bara man håller ögon, öron och sitt sinne öppet. Nu ska jag fortsätta skriva på slutarbetet.

Ha en skön söndag!

IMG_5971.JPG

IMG_5932.JPG

IMG_5969.JPG

IMG_5967.JPG

IMG_5942.JPG

IMG_5938.JPG

IMG_5941.JPG

IMG_5936.JPG

IMG_5943.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s