Allt blir nog bra :)

Har fokuserat på att medvetet (med en liten överdrift) tänka på positiva saker igår och idag. Och fundera det är jag bra på. :) Mot kvällen igår hade jag lyckats svänga de flesta ledsna/deppis/arga tankar och magkänsla mot snällare sådana. Att prata är också bra så det gjorde vi också längs med hela dagen. Det är ledsamt att katten Mango skulle dö så plötsligt och brutalt, men vi har många fina minnen och jag tror vi lärde oss en massa under den här tiden. Speciellt att tycka om katter. För det har jag inte gjort tidigare. Vet inte varför men tror jag kanske haft några dåliga minnen från dagismammans katter som inte alls var gosiga av sig och lite lömska.

Igår på dagen så ringde det dessutom på dörren. Det var flickan som bor på andra sidan gatan som undrade om jag ville komma på kaffe. Tänkte tacka nej med mina rödsprängda ögon och ville bara vara ensam, men tackade istället ja. Vilket bra beslut och vad snällt av henne att ringa på!

De är från Turkiet och har varit här i åtta år. De har en några år gammal dotter och Dalton var tålmodig då hon kanske emellanåt drog i tassen lite för hårt och kammade honom med en kam. Flickan är lika gammal som jag och frågade om jag vill följa med shopping bussen idag. Sagt och gjort det gjorde vi imorse.

Kommer ni ihåg senast jag skulle testa den och jag var den enda där och det måste vara minst fyra personer för att bussen skall åka. Nå nu var det lite annat, för det var minst femtio kvinnor som skulle med och ljudnivån på bussen var högre än på ett dagis. Kände mig nästan lite som jag var helt och hållet ny här. Det var en blandning av olika färgers abayor, nationaliteter och kulturer. :) Vi drack sedan kaffe med grannen på tumis i shoppingcentret och åt en turkisk ostpaj. Ikväll skall jag med henne och prova på compoundets Zumbatimme, men den börjar först klockan nio så får se om motivationen hålls uppe tills det. :P

Jag sparar tio euro per gång om jag använder bussen istället för att på egen hand åka taxi till samma ställen. Så om jag till exempel skulle behöva något från en järnaffär eller en matbutik kan jag kolla på schemat vilken dag den besöker en sådan och åka med.

Dalton har varit jätteduktig och klarat sig bra hemma under ungefär 1-3 timmar per dag nu. Vi ser till att han är trött när vi lämnar honom och har gjort ”glass” åt honom så han är säkert superhappy då vi är påväg och han vet att han ska få glass. Man mosar till exempel tonfisk och köttbulle i en sådandär gummiboll, fryser ner den och så får han slicka på den sedan. Nomnom! :)

IMG_7140.JPG

IMG_7137.JPG

IMG_7012.JPG

IMG_7035.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s