Masa al-khayr – god kväll

Nyss hemkommen från gymet kan jag konstatera att det här har varit en bra söndag. Började med arabiska lektion hemma hos en kvinna som heter Hadeel. Vi var sju stycken, från Spanien, Frankrike, Belgien och så flickan från San Francisco jag träffade förra veckan hemma hos senegalesiska paret. Vi lärde oss tre bokstäver och några ord. För några timmar sedan kom jag ännu ihåg vad kamel, häst, kanin, lök och tält är på arabiska men tja inte mera. Bokstäverna var J, H och KHA, just previs sådana ljud jag med mina svensk, finsk och engelskakunskaper inte får ur mig. Ni vet ett sådan h-ljud som börjar långt nere i halsen. Lektionerna hålls hemma hos henne i deras pool house. Hittade henne via http://www.icantalkarabic.com och där på sidan finns några länkar till tidningsartiklar skrivet om just de här lektionerna. Coolt!

Efter det åkte jag hem och fixade lite grejer på datorn och såg på när katterna lekte. De är, kröhöm, ganska vilda. Pumbas favoritsyssla är att följa efter Dalton hack i häl. Tror han tror det är lek medan Dalton försöker komma undan. Leo är mycket försiktigare då han inte ser så bra och kommer och sätter sig brevid oss där det är tryggt att vara. Var med dem idag igen till veterinären, och allt är bra och de fick en massa vitaminer och maskmedicin igen. Tur är att veterinären ligger 300 meter bort och är mycket billigare än hemma för vi ska dit ännu 4 gånger med dem den här veckan. :)

Ha en skön kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s