En krabba

Ja, alltså alla dagar är så olika här kommer inte ifrån det och inser att det är ett medvetet val varje dag. Antingen blir jag hemma och ”sitta” eller så gör jag något av dagen. Rutinerna kretsar ju mest kring djuren och Tuomas jobb men där emellan är det upp till mig själv att göra något. Idag frågade Merja och Timo om jag ville följa med till stranden för deras dotter har gått en dykningskurs och hade sista dagen av kursen idag. Blev lite i valet och kvalet för hade tänkt läsa (anmält mig till en massa superintressanta kurser!), men bestämde mig för att följa med i alla fall. Dalton fick öva på att vara hemma ensam och det gick superbra! På stranden var många ungdomar och de jobbar för olika flygbolag som flyger hit. De kom fram och frågade om vi var från Italien (?) och om vi bor här. Följdfrågorna handlade mest om hurudant det är att bo här. Vi såg också en massa stora krabbor.

När vi körde in på compoundet fick jag vara med och rädda två hundar som smitit från ett hus och hon som skulle ta hand om dem hade haft grinden till gården öppen då hon städade. Ena hunden var en staffi valp och livrädd och den andra en blandras som bara sprang undan hela tiden. Jag lyfte upp staffin i famnen och bar den tillbaka till huset och så fick de andra fast den andra hunden. Ja, det här stärker åtminstone inte förtroendet för att någon utomstående skulle se efter Dalton här. Det är ett ”problem” som vi funderar på en lösning till varje dag, men allt kommer nog att ordna sig det är jag säker på.

Nu ska vi på vår första compoundfest. Temat är Halloween. Det skall bli superroligt speciellt då vi redan lärt känna några som vi vet är påväg dit. Och nej, vi har inte klätt ut oss. :)

IMG_7513.JPG

IMG_7519.JPG

IMG_7509.JPG

IMG_7511.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s