”Jag borde”-dag

Igår var en sådan dag. Morgonen började utmärkt och tidigt, men sedan vet jag inte vad som hände och så började jag istället fundera på allt jag borde göra. Och den listan blev så lång och krånglig att det slutade med att jag tappade motivationen, läste slut en bok i soffan halva dagen, åt glass och annat som fanns i kylen och sov andra halvan. Okej, jag har också varit lite förkyld sedan i lördags, så helt okej att ta det lugnt, men ändå. ”Vi borde spela tennis, gå oftare till gymmet, springa mera med Dallis, lära katterna att inte jaga våra fötter, köpa en bomullsabaya, göra arabiska läxorna, googla sjutton olika saker, laga mera mat själva, läsa böckerna till kursen, skriva en uppsats, hitta på något kreativt att göra och göra det, lära mig editera foton, skriva blogg, skype med kompisar, betala räkningar, städa, noppa ögonbrynen och fila naglarna, besöka fishmarket, besöka något museum, köpa julklappar, måla väggarna i sovrummet.” Och. Så. Vidare.

Fyratiden svor jag till och tog tag i dagen. Åkte till ikea för att handla kalles kaviar och lax (det stod också på listan). Satt ute på parkeringsplatsen och väntade på Tuomas som var stuck i trafiken en timme, åt upp ett kexpaket medan jag väntade. Glömde köpa kalles kaviar och kom istället hem med en kökshylla och glögg (!).
Till slut började jag bara skratta och så gick vi och spelade tennis som vi tänkt att ”vi borde göra” i snart fem månader för att tennisplanen ligger trehundra meter från vårt hus. Det var superkul, fast jag varit bombsäker på att jag inte kan. Haha, hur kan de vara så svårt?? :)

Sådan dag igår. Imorse skrev jag ner alla ”borden” på en lista, strök hälften lade dem i prioritetsordning och började med att ta itu med nummer ett på listan. Håller på med den fortfarande fyra timmar senare, men det gör inget, det andra kan vänta. :)

IMG_7691.JPG

IMG_7671.JPG

IMG_7675.JPG

IMG_7626.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s