Fredagsupdate :)

Vi var hemma först ett igår. Det var jätteroligt. Vi var femton vuxna och åtta barn. Den sex dagar gamla babyn var också med. Tycker det är så roligt att alla är från så olika kulturer och talar olika språk. Majoritetspråket är nu franska. Oui, oui. Jättesynd att det här paret skall flytta till Abu Dhabi, men det är en del av det här inser jag nu. Du har ingen aning om hur följande vecka ser ut, allt kan ändra över en natt. Gäller att ta vara på stunden hela tiden.

Alla undrade vartifrån jag köpt ingredienserna till brödet och att det var jättegott. Täcktes ju nästan inte säga att man får köpa en burk med rågmjölblandning på ikea som man bara vispar vatten i och sätter i ugnen en timme. :)

Lite trött idag kanske, men det är fredag, ledigt och vi har nu ätit morgonmål i några timmar. Inne på tredje koppen kaffe. Så bäst. Tittar på när katterna leker med Daltons svans. De är så fascinerade över att den vispar av och an på golvet när han sitter ner.

Planen är att fixa lite grejer hemma, träna något smått, göra arabiska hemläxorna och vara med Dalton. Tuomas har några möten på eftermiddagen (det är ju inte veckoslut i Finland). Sedan skall vi ta bilen och åka ut på äventyr. Tycker om att bara åka någonstans och inta stämning på någon marknad eller restaurang. På fredagar är det mesta stängt under dagen, öppnar fyra femtiden och har sedan öppet till midnatt.

Vi skulle ju ta Dalton till bergen imorse och promenera, men måste först dubbelkolla vart det är säkert att åka. Det måste vara tidigt för redan halv niotiden är det alldeles för varmt för promenad och på eftermiddagen går det inte heller för det blir mörkt sextiden och då kanske man inte vill vara på okända ställen.

Ha en bra fredag! :)

IMG_7823.JPG

IMG_7814.JPG

IMG_7817.JPG

IMG_7819.JPG

IMG_7826.JPG

IMG_7849.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s