Åska och..regn! :)

De varnade i morgonnyheterna om att det skulle åska idag (http://www.arabnews.com/news/660401). Och förutom att det gjorde det, blåste hårt (så ett träd föll på grannens terasstak), så regnade det också!! I nästan fem minuter.

Jag har liksom levt i tron att vi städar gården rätt ofta (två gånger per dag) och så och sopar löv och dammar av..men..efter en regnskur så ser man hur mycket damm det ändå är över allt, och vattnet förvandlar dammet till geggig gyttja. Och så finns det ju inte heller några rännor någonstans, och taket på huset är så gott som platt. Skulle det regna mer än en halv centimeter skulle det rinna vatten rakt in genom ytterdörren i vardagsrummet.

Men alltså luften. Alltså luften efter regnet var som en somrig sensommarkväll hemma, ni vet innan åskvädret är det kvalmigt och sedan efteråt fräscht och allt doftar gott. Det var något helt nytt för oss här. För att fira det gick vi två varv runt bostadsområdet. :)

Ridningen för de handikappade barnen och stallbesöket inhiberades tyvärr också på grund av det ostadiga vädret (nästa gång på torsdag) så vi åkte istället runt halva stan och försökte hitta gas till grillen. Hittade gasflaskan i en barack på bakgården av en bensinmack och slangen från en järnaffär på andra sidan Jeddah.

Nu är grillen varm, gården både sopad och tvättad och köttet marinerat. Kvällen fortsätter sedan med lite jobb och arabiska läxorna. Imorgon är det vardag igen. :)

Ha en skön lördag!

IMG_8325.JPG

IMG_8328.JPG

IMG_8314.JPG

IMG_8327.JPG

IMG_8335.JPG

IMG_8331.JPG

IMG_8333.JPG

IMG_8330.JPG

IMG_8302.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s