Hål i taket

Oj,  vilken dag det varit. Började med arabiska timme och alla rätt i diktamen. :) När jag kom hem sken solen, men så plötsligt blev allt igen så där tyst och stilla som det blev igår innan stormen. Himlen färgades gulorange och det började blåsa. Jag kom på att vi hade några plastlakan som jag kunde täcka grillen, madrasserna och stolarna med. Just när jag blev klar kom den första regndroppen. Och så började det blixtra. Och dundra. Och så hällde det ner vatten. Skrev och frågade en granne vad jag borde göra och hon skrev att stäng alla fönsterluckor, ac:n, dra ur alla elapparater, täpp till alla springor och håll tummarna att taket inte läcker. Så där satt jag på golvet i ett mörkt hus med en darrande Dalton, Pumba och Leo och väntade på att ovädret skulle dra förbi. Lite småspännande var det ju.

När det klarnade upp igen en timme senare öppnade jag fönsterluckorna och kollade att taket faktiskt inte läckt någonstans. Vi hade tur. Hos grannen höll de samtidigt på att bära ut alla dyblöta mattor och höll på att dammsuga bort vatten från vardagsrummet. Jag gick ut på gatan och eftersom det inte finns något ställe för vattnet att ta vägen var gatorna täckta av vatten. Dalton hade vid det här skedet hållit sig ganska länge och var inte så förtjust i att vada i vattnet som räckte honom till knäna. :)

Alla skickade textmeddelanden till varandra och frågade om alla var okej. Man skulle ju tänka sig att det kanske är att överdriva men då sådant här inte händer så ofta och risken för översvämningar är stor var alla bara glada att det inte regnat ytterligare en halv timme till. Det kom också ett varningstextmeddelande som jag översatt på ett av fotona.

På kvällen skulle vi med Merja till personal trainern och träna, men chauffören sade att han inte ville köra då vägarna fortfarande var täckta med vatten och skickade ett filmklipp (se nedan). Vi har istället haft grillkväll på gården i den friska luften med pumpakaka som Merja bakat till efterrätt. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s