Pizzakväll i Helsingfors

Någon sade till mig ifjol att det jobbigaste med att bo utomlands är att de flesta semestrar utgörs av att åka hem och säga hej. Inte kanske jobbigt på grund av kulturskillnader eller så, utan för att pressen blir stor för att man ska hinna med så mycket. Träffa alla kompisar. Fixa praktiska grejer. Och samtidigt hinna ta det lugnt och njuta också av de små stunderna och inte genast stressa iväg till nästa ställe.

Den här någon hade nog rätt. Innan vi åkte till Finland gjorde jag listor på vad vi skulle göra, vem vi skulle vilja hinna träffa och vad vi sedan skulle komma ihåg att ta med tillbaka till Jeddah. Redan nu under helgen så insåg jag att jag är stressad, liksom en sådan där känsla i magen över allt vi borde hinna göra men inser att vi inte hinner. Blir hela tiden att välja mellan två alternativ och försöka pussla ihop det. Göra det här eller det där, åka hit eller dit. Hur mycket jag än skulle vilja ha minutprogram så blir jag till slut bara trött och irriterad över att tidtabellen blir tight, planerna ändrar och vi inte hinner med allt. Eller att jag hela tiden tänker på hur mycket jag ändå skulle vilja vara här på julen. :(

Därför tog vi helt enkelt det beslutet igår när vi körde tillbaka till Helsingfors för en pizzakväll hemma hos några vänner, att vi tar nu istället dagarna som de kommer och njuter av de stunder som kommer. Strök över nästan hälften av to do:na på listan, och kände nästan lite lättnad. Lite ledsen blir jag över att inte hinna träffa alla jag skulle vilja träffa, och jag hoppas ingen tar illa upp. Jag kommer tillbaka i slutet av januari igen. Vill att vi när den här veckan är slut skall vara mer utvilade än trötta, ha en skön känsla av en mysig vecka och vara redo att återvända och spendera (klara av) julen i Jeddah. :)

IMG_8619.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s