Måndagsupdate

Alltså jag har på något sätt haft två jättebra dagar nu. Funderade på vad som ändrat. Kanske det är för att jag inte startat dagen med att sitta vid datorn och planlöst surfat runt halva dagen och inte fått något gjort eller legat i soffan på kvällarna och inte riktigt haft någon vision. Eller det känns som det är det jag gjort här sedan jag flyttade hit, suttit vid datorn eller läst utan att riktigt ha en plan.
Fick en massa visioner nu under veckoslutet och inte hjälper det egentligen något annat än att ta tag i dem och prova sig fram. Man kan inte veta om man inte provar och känns bra att ta en paus från surfandet.

Tänkte att jag måste börja någonstans igår så gick först igenom alla pappershögar vi har, organiserade allt och läste igenom alla tidningar vi sparat under de senaste fem månaderna, hittade en massa intressanta artiklar. Ni vet allt från Sopsälletidningen till Marthatidningen till golftidning och bankens kundtidning. :)

Sökte sedan reda på ett brödrecept, ett muffinrecept och ett ugnskycklingrecept och så bara börja jag fixa. Inte var det alls svårt. Vi har nämligen bestämt oss för att bli bättre på att planera vad vi äter och testa nya maträtter, istället för att alltid vrålhungriga stå i butiken o fundera på vad som är snabbast och enklast. Sedan sågade jag av en gammal duschstång och sydde fast ett myggnät som en gardin och spände fast stången i dörröppningen (det är så mycket mygg och flugor, då man har dörren öppen, usch, men inte mera!). Pumpade luft i cykelhjulen. Plockade fram den nya symaskinen och sydde en duk till terassbordet av en gammal gardin. Cyklade till de båda finländska familjerna och den amerikanska familjen och bjöd dem på ett nybakt bröd och muffins. Gick till gymet och så på massage på kvällen. Somnade som en stock på kvällen.

Undrar vartifrån denna energi plötsligt infunnit sig. Kanske det var ökenluften som gjorde det. Känner mig plötsligt så lugn och självsäker. Eller så var det bergsklättringen som var så utmanande att nu känns allting plötsligt mycket enklare. Dessutom är Tuomas på jobbresa så jag är helt ensam (okej Dalton och katterna är ju här) i fyra hela dagar! Normalt skulle jag stressa lite över det, till exempel att sova ensam i huset och vara ensam på kvällarna, men gör det inte nu alls. Kanske det är därför jag känner mig extra skärpt och försöker hålla mig sysselsatt och därför går det nu undan. Åtminstone fungerar det här utmärkt, hoppas denna flow håller i sig, det är riktigt roligt!

Idag skulle jag till stallet på eftermiddagen men det blåste upp till sandstorm just innan så timmen inhiberades. Som tur virvlade inte sanden inte runt så länge. Kom istället för stallet just hem från trädgårdsbutiken, blev så glad för hittade sådana där röda blommor, som är typiska för decembermånad hemma. Funderar till och med på att springa en runda nu (!?) men kanske det ändå blir soffan, en muffins och någon bra serie istället. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s