”Madame,

I have an early christmas gift for you, you’re flying business class all the way down to Jeddah.” :D

Alltså ojdå, men jag som hade tänkt sova, hehe. Inte kunde jag det var ju så spännande att flyga fint! Champagne, tidningar, dunkudde, täcke, porslinstallrik. Förrätt, varmrätt och efterrätt. Riktiga bestick. Spaprodukter i en liten påse. Stolen gick att fälla ner till en säng. En dokumentär om kattungar. Croissanter och smoothie till morgonmål. Dessutom satt det en supertrevlig äldre kvinna brevid mig från Irland som skulle ner och hälsa på sin man några veckor, som råkar bo på samma område som vi. Hon undrade om jag kunde visa henne runt på dagarna medan våra män är på jobb nästa vecka. Roligt! Vad är oddsen liksom. :)

Det blev lite struligt vid passkontrollerna, folk slussades av och an från kö till kö så vi tappade bort varandra. Men är ganska säker på att jag vet ungefär vilket hus av dessa 900 hus de bor i så ska gå och knacka dörr. :) När jag kom hem sov jag sedan från 9-13. När jag vaknade hade jag sällskap brevid mig av båda hund och kattungar. Nu har jag packat upp, julstädat huset, tvättat kläder, varit till matbutiken, haft en egen spa-stund och placerat paketen under granen.

Det var en fin resa ändå, lugn, mycket tid för att reflektera och så fick jag också se de fina julgatorna i Stockholm och vara med och hämta julgranen i Åbo, rulla snöbollar på landet och sjunga julsånger i Pargas fina kyrka. Även om orsaken till resan var ledsam är jag tacksam för att jag fick delta och spendera tid med familjen. Och igår när vi satt i planet i Helsingfors hade de problem med att backa det, för de hade kommit så mycke snö på en gång så bilen som backar planet satt fast i snön så vi blev försenade en och en halv timme typ. Det var nästan lite småroligt. Kanske alla bara borde ha stigit av och hjälpt till att skuffa. :)

Imorgon på julafton har jag tänkt gå börja dagen med att läsa en julklappspocket, laga risgrynsgröt och se på julfreden på tv. Tuomas är på jobb hela dagen, men har sedan torsdag-lördag ledigt. Kom på att vi skulle kunna köra ner till gamla staden på torsdagkväll, ta med lite glögg och gå omkring och ta in stämningen där. Annars tror jag inte det händer så mycket här och det verkar som att de flesta andra rest bort över julhelgen. :)

Ja och vet ni vad! Bananträdet har fått minibananer! Och katterna har vuxit! :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s