Nyårslöften

IMG_0234

Då var det dags. Nytt år i övermorgon betyder en återblick på det år som varit och lite funderingar kring vad nästa år månne för med sig och vad man skulle kunna ändra på eller börja med. :)

Jag har redan gjort en lista och så har vi en gemensam med Tuomas också. Vårt tema är välmående. Men så tänkte jag att istället för att ta itu med den först på torsdag, så kan jag ju börja genast. :) Så igår utredde jag hur bloggportalen fungerar och har provat mig fram och uppdaterat layouten på bloggen. Riktigt stolt över hur jag lyckades! :) Städat klädskåpet. Överfört alla foton från datorn. Skickat iväg några mail som jag inte vågat skicka tidigare. Fick till och med svar på det ena redan och de tyckte min idé var intressant och skall återkomma (iiiik). :) Det har alltså varit bra med energi och flow nu några dagar när jag haft en vision och något att ”jobba” med. Så varför vänta till den första i första nästa år då man kan börja genast! Roligare så. :).

Här firar de inte nyår som vi gör enligt den gregorianska kalendern. Den islamiska tideräkningen börjar den 16 juli år 622 då Muhammad emigrerade från Mecka till Medina och det är nu den 8.3 år 1436. Den islamiska kalendern har också tolv månader, men dagarna i en månad går enligt månvarv och ett år har 354 dagar. Därför varierar tidpunkten på när till exempel fastemånaden Ramadan börjar, nästa år börjar den ungefär en månad tidigare (juni) än i år.

Lagom till mitt eftermiddagskaffe hittade jag ett recept på kex som innehåller bara banan, kokos och kanel. Men de blev inte riktigt som jag tänkt mig. :) Goda var de ändå, åt upp allihopa. När jag läste receptet på nytt märkte jag att jag lagt i två bananer istället för en och två deciliter kokos istället för två. Men kanelmängden var exakt. Baby steps och övning ger färdighet, right? :) Receptet hittar ni här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s