Historic Jeddah Festival

Vilken fantastisk festival och kväll det blev igår! Alla var så glada, vänliga och de små gatorna var kantade av stånd där det såldes mat, tavlor och hantverk.. Med teater, sång, muséer och dans visades det hurdant det var förr i tiden här. Det var så fint ordnat och allt fungerade hur bra som helst! Vi var riktigt imponerade. De borde ordna mera sånt här, inte bara en gång om året! Jag såg en kille som hade en scouthalsduk och blev lite imponerad. Jag är ju också det. Sen såg jag en till och en till och en till. Det vimlande av scouter där i uniform och halsduk. De hjälpte till och höll ordning där. Gick fram och pratade med en men han förstod nog inte alls vad jag sa eller vill, trodde jag ville ha hans halsduk och sa mafi mushkila (no problem) när jag pekade på den och på honom och sedan på mig medan jag försökte förklara. Nå men hur som helst, han ställde upp på ett foto ändå. :)

Vår middag åt vi tillsammans med en familj som var hemma från bergsbyn Taif (en halv miljon invånare). De satte sig vid samma bord som vi på uteserveringen och vi blev bjudna på både mint te och grillad kamel med pita bröd. Genast jag ätit upp en brödbit (man skulle skyffla lite kött med fingrarna på den och sätta den i munnen) räckte någon över en till, och en till, det gick bara inte att tacka nej. Gott var det men vi ju åt upp deras mat! Då sedan den mat vi beställt serverades till bordet bjöd vi av den åt dem. Kommunicera gjorde vi med den lilla arabiska vi kan, ipads, telefoner, miner, pekandes och skratt. De yngre ville ta flera foton och selfien med oss. Det var sådär att jag flera gånger kom på mig själv att titta runt och tänka att ”ja, här sitter vi med en familj och pratar arabiska, inget konstigt med det, vem skulle ha trott det för ett år sedan!” :)

Hoppas att jag med bilderna nedan lite åtminstone kan förmedla stämningen från igår! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s