Yoga gör susen

Förlåt att jag inte skrivit sedan i söndags. Det har liksom varit som en to do som skjutits framåt och framåt för det varit så mycket annat på gång. :)

Några ”intressanta” grejer den här veckan. Jag har lyckats träffa en tjej på en yoga studio i tisdags (från Tunisien) och vi har en gemensam kompis, en saudiflicka som jobbar som personal trainer och som jag gick hos i maj ifjol. Vad är oddsen liksom i en stad med fem miljoner invånare. Också glad för att jag fick höra om yoga studion. Provade och det verkade okej, minuset är att timmen är ganska sent.

Det andra är att då temperaturen kryper över 30 igen så kryper tydligen också mänskorna fram ur sina hus. Gick till gymet idag och det låg en massa människor vid poolen bredvid, senast det var så var i oktober typ. Jag tänkte liksom Wow, det finns andra här på området också.

Tycker det är intressant hur man tröttnar på pool och sol ganska fort. Det var roligt de första månaderna (honeymoon kallas det i expatboken vi har de första fyra månaderna i ett nytt land/stad) men så minskade intresset vart efter, speciellt i veckan och att ligga ensam där är ju inte alls något roligt längre. Det kan ju inte i längden vara en hobby man har, att ligga vid poolen. Men på semester till en pool någon annanstans skulle jag nog kunna åka. Sååå underliga och motstridigt tankar.

Övrigt så har det varit en väldigt bra vecka. Att få i ordning lägenheten och nya förvaringsutrymmen samt yoga fyra gånger varvat med olika aktiviteter (hjälpa till på ridterapin och så några middagar) och studier har gjort susen. Vi har också sovit mycket bättre i det andra rummet. Det är ju nog så att hemma skall man trivas och om inte, så måste man göra något åt saken. Och det andra är att yoga och idrott hjälper i längden i stressande situationer. Det ska från och med nu fungera som en morot det gånger det känns motigt att motionera.

Yogan är också utmärkt för den är både utmanande och avslappnade, men ställer heller inga prestationskrav på en, utan man får vara helt sig själv i 90 minuter.

Igår var två av tjejerna som bor utanför bostadsområdet hos mig på morgonmål på morgonen. Jag steg upp sju och städade en gång till, stressade lite över min servering (varför blir det alltid så nervöst) och därför blev promenaden med Dalton kortare än tänkt. Sen så märkte jag att vi inte hade socker (ifall någon ville ha det i teet) så cyklade till butiken fem minuter innan de kom och blev helt svettig. Men det blev nog bra sen ändå. Efter det kom grannflickan på kaffe och så efter det den tredje finländskan som bor här.
Gissa om jag var trött sju timmar senare!

Åkte sedan med Merja och Timo och handlade mat för veckoslutsutflykten och gick omkring som en zombie med tunga fötter i Danube hyper marketen (ja, den heter så). Sociala situationer är superkul men i mindre doser åt gången. :) Berättar mera om veckoslutsutflykten vår imorgon. Måst nu börja förbereda maten och packa.

Ha en super torsdagkväll! :)

2015/01/img_1172.jpg

2015/01/img_1216.jpg

2015/01/img_1226.jpg

2015/01/img_1214.jpg

2015/01/img_0922.jpg

2015/01/img_0849.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s