Vita väggar!

Trött kan man lugnt påstå att jag är nu. Dagen började super tidigt innan Tuomas åkte iväg till jobbet för vi måste fixa för målarna som skulle komma klockan nio. Vi började redan igår organisera och sköt ihop alla möbler och så täckte jag dem med plast. Efter alla skräckhistorier vi hört om tak som målats utan att något skyddats i lägenheter och soffor som fått målfärg på sig, så valde vi att skydda allt ordentligt. :)

Medan de målade fixade jag några grejer i köket, skruvat upp några hyllor där också. Så gick jag med Dalton (de vägrade att vara under samma tak som en hund) till grannen som är bortrest och satt där och svarade på mail och läste några timmar. Fick mycket mer gjort än jag fått då jag suttit hemma! Var några varv och tittade hur målandet gick och det såg jätte bra ut. Några gråa eluttag hade de målat över och en Riviera Maison väggkrok, men sade att de får putsa dem och de gjorde de.

De höll på en timme över tiden så jag ”använde” den till att tvätta gården och möblerna där. Lyfte undan allt, tvättade med trädgårdsslangen och bar sedan allt på plats igen. Så visade de slutresultatet och jag säger bara wow! Vi bor inte mera i en lägenhet som har samma färg som en sandstorm (gul) utan i en vit och fräsch. Lilla rummet och sovrummet fick varsin vägg i en pigg färg inspirerad av ett foto på Pinterest. Till och med taket som såg grått ut ser nu vitt ut. Alltså vilken skillnad! Jösses!

Sedan kavlade jag upp ärmarna (Tuomas är på en jobbmiddag och kommer hem först elva) och började skuffa, flytta, dra, knuffa, lyfta alla möbler på plats. Dagens work out! :)

Så var det dags för dagens andra projekt. Daltons anti-rabies blodprov och katternas rabies sprutor för att kunna resa hem på sommaren. Först gick jag dit med Dalton (typ 700 meter) han lät inte veterinären röra honom så han fick lugnande. Det gick bra, men så var han så slö efter det, fast han fick en anti-lugnande (vet inte vad det heter) och ville inte riktigt piggna till, så jag måste bära honom tillbaka (17kg). Bäddade ner honom i soffan och tog katterna under armen och promenerade samma väg tillbaka (jo jag vet vi borde skaffa bur).

Katterna fick varsin spruta och det gick bra, men så när jag tog upp dem i famnen så blev både helt panik aggressiva och började klösas och väsas. Veterinären plockade fram en bur men det gick inte att ha dem i samma, så han tog fram en till och så vandrade jag tyst hem med en bur i var hand som vid det skedet kändes som de sku väga 100kg. Behöver åtminstone inte träna armar på gymet imorgon. :D

Sådan dag idag! :)

2015/02/img_1921.jpg

2015/02/img_1930.jpg

2015/02/img_1929.jpg

2015/02/img_1931.jpg

2015/02/img_1936.jpg

2015/02/img_1838-0.png

2015/02/img_1917.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s