Koncentration

Hur skall jag lära mig att koncentrera mig längre än en kvart när jag försöker läsa faktatexter? Det är den stora frågan just nu.

Att mötas upp med en saudiflicka på morgonmål vid åtta, sitta och prata till klockan elva går hur bra som helst. Lär mig massor om allt möjligt! Hon har tolv syskon. Hennes farfar har fyra fruar. Jag lärde mig också mycket små saker om Jeddah jag inte visste. Också mycket sådant jag inte vill skriva om här. Hon har en bachelor i entreprenörskap så vi bollade idéer och lite erfarenheter.

Men sen då jag kommer hem och skall läsa på materialet till företagskursen så blir det inte till något. Eller fick nog allt läst, det tog dock några timmar extra. Där emellan har jag sysslat med allt möjligt som att jag kom på att jag någon gång som liten skrev dikter. Så jag skrev en dikt. :)

”Det tog ett tag för mig att inse
Hur mycket alla möten med dessa människor vi träffar betyder
Småprat med trädgårdsmästaren, grannarna, försäljaren i butiken, nya och äldre vänner, familj
Det är de där små stunderna vi kommer komma ihåg
Då det känns som vi förstår varandra på olika språk
Kan skratta ihop, le med ögonen
fråga hur mår du, säga tack och vi ses snart igen.
De är de stunderna som betyder mest, ger glädje och energi.”

Nu blir det gym, middag och film!

Ha en skön onsdag! Eiku tisdag, man blir så råddig med dagarna här.

2015/02/img_2124.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s