Dubai..

..är nog ett lustigt ställe. Varje besök här är så annorlunda. Beroende på om man bor i ett av affärsresenärsskyskrapehotellen, en beach resort omringat av skyskrapor, en mera privat bech resort ute på den artificiella palmön, en spa resort ute i öknen, en golfklubbresort, ett hotell vid de stora shoppingcentren och butiksgatorna. Sedan också beroende om man bara spenderar tid på hotellet, i shoppingcentren, åker på ökensafari, åker skidor i inomhus skidbackshallen, simmar med delfiner och vattenpark, går på beach partyn, äter på fine dining restauranger eller mer lokala, yoga retreats, åker upp i världens högsta byggnad, vandra omkring på traditionella arabiska marknader, äta middag ute i öknen i ett beduintält och så vidare och så vidare. Det finns sååå mycket att göra om man vill, helt otroligt egentligen. Det är liksom bara att välja och vraka…

Nedan vår gårdag i bilder. Vi bor på ett mera privat område och resort ute på palmön. Hotellet är helt fantastiskt, lite sådär Bali style. Stort men, ändå personligt. Fin och stämningsfull inredning, inte sådär plastigt och överdrivet lyxigt. Mycket mörkt trä och lugna färger. Golvet i rummet är naturliga stenplattor och inte heltäckningsmatta, vilket jag tycker gör en stor skillnad. Första gången ett hotell som skulle kunna bli ett hotell man kan återkomma till på följande resa hit om de råkar ha någon bra deal då.

Igår kväll tog vi taxt till en ”traditionell” marknad de byggt i samband med ett hotell, Souk Madinat Jumeirah. Det ringlar små kanaler igenom som är kantade med mysiga restauranger, barer och små butiker. Vi åt middag på en libanesisk restaurang, gott!

2015/02/img_2216.jpg

2015/02/img_2213.jpg

2015/02/img_2208-0.jpg

2015/02/img_2211-0.jpg

2015/02/img_2219-0.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s