30 år i SaudinaKom just hem från en föreläsning som ordnades på ett annat compound. En kvinna som bott här i 30 år och nu skall flytta bort berättade om sin tid här. Hon har dessutom jobbat som fotograf och journalist, så det blev en bra blandning bilder och historier. 1984 då hon flyttade hit, så var det ju rätt så annorlunda här, men ändå rätt så lika. Då fanns det inte google eller andra ställen att söka information på. De bara packade väskan och flög hit utan att veta så mycket om kultur eller seder. Det fanns inte heller kartor eller gatunamn så de navigerade med hjälp av statyerna som fortfarande finns kvar i de stora rondellerna. Nedan som exempel bild på rondellen med den stora jordgloben.

Tänk att hon bott här lika länge som jag levt, coolt! :) 

Idag har varit en superbra dag. På förmiddagen satt jag på mina gymkläder under abayan och sneakers  på fötterna och tog en taxi till ett stort köpcentrum för att promenera omkring. Fick ihop nästan 7 km, sedan tröttnade jag och drack en kaffe och åt en muffins på Starbucks innan taxin kom efter mig. Men det verkar ha kommit mycket nya våriga och somriga kläder till butikerna. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s