Seglingen!

Här kommer bilderna! :) Båten var lite större än vad vi är vana vid. :) 42 fot jämfört med vår lilla 25 fotare. Och det första skepparen säger är att nu ska du segla! Certo! Bravissima! Och det gjorde jag, helt själv i två timmar i 7 m/s vind och så stora vågor att vi emellanåt klättrade upp och ner för dem. Någonstans mitt ute på röda havet. Huh huh, var lite utanför min comfort zone där, men bra gick det! Fanns ju inte några öar eller stenar att navigera mellan, men nog korallrev som syntes på gps:en.Ungefär halvvägs fick vi sällskap av den här fågeln som helt klart flyttade från ett land till ett annat. Den flög bakom seglet för det säkert var lugnare vind där.Efter fyra timmar segling var vi framme vid ett av korallreven, satt ankar och snorklade en stund.Så fiskade vi också, hade lina efter båten på vägen tillbaka och det nappade två gånger! Tog ett tag att få upp den större för den var ganska stor…de berättade att de förra helgen fått en haj på spö så jag trodde de skulle komma upp en sådan igen. Fisken heter Bluefin Jack. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bluefin_trevally

De gav dem sedan på kvällen vidare till en familj som var i större behov av mat än vi. Eftersom det inte blåste lika mycket på vägen hem så tog det sin stund. Men det gjorde inget, det var varmt, solnedgång och senare månsken. :)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s