Babydelfiner och sjösjuka

Igår bar det av ut på havet igen! Skönt var det tills vi var på väg hemåt och vågorna var så stora så 3 av 6 av besättningen spydde över relingen. Inte jag inte. Och inte skepparn eller Tuomas heller. Förstår inte hur jag blir åksjuk i baksätet på bilen här, men sedan då vågorna är FEM meter höga och det blåste 11 m/s så mår jag prima. Okej, lite kanske man måste svälja ibland men ändå. Det jag gjorde var att satt på mig flytväst, det hade inte de andra. Försökte ta foto på vågorna men risken att telefonen skulle ha åkt i sjön var för stor.

Vi ankrade igen vid ett korallrev för lunch och lite snorkling. Fick ”dock” sällskap av ett gäng delfiner med delfinbabyn! De var så söta!! Med risk av att de andra skulle skydda sina små, snorklade vi inte. Men Tuomas satt i livräddningsringen och då kom en av delfinerna och simmade nära. Den verkade jätte nyfiken. Tuomas sa att om man tittade på den under vattnet, så tittade den en rakt i ögonen och nickade med huvudet. Och så hördes det ett sådant där knarrande ljud när delfinerna talade med varandra. Kanske den skulle ha velat leka med ringen! :D

Även om vågorna var höga som hus så skulle skepparen ändå envisas med att fiska! Och vi fick tre fiskar vi sedan delad upp. Som tur hade vi en kylväska med så tog hem fisken (samma Bluefin Jack som senast), rensade den i badkaret (dens ryggrad var säkert 3-4 cm tjock) och nu väntar den i kylen på att stekas på grillen ikväll! 

Vi sitter nu i bilen på väg till King Abdullah Economic City på en Dali utställning! Mera om det senare. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s