King Abdullah Economic City

I lördags körde vi alltså ungefär hundra kilometer norrut till en stad de håller på att bygga. Bilden ovan är en av portarna. Eftersom vi skulle besöka en utställning så hade vi lov att köra in, annars får man inte det. Och det är inte en liten stad de bygger där inte. När den är klar så ska där bo typ en miljon människor. Crazy. 

Så här kommer staden se ut. 

Och så här det ut just nu… :) en bit kvar alltså! 

Men en liten del av staden är redan klar och det såg redan nu fint ut.Själva Salvador Dali utställningen ägde rum i en villa vid stranden i deras visitor center.  

Efter utställningen blev vi bjudna på en småplocks och dessert buffé. Vi åt ute, med den här utsikten. Såååå fint!!


Så vandrade vi längs med stranden (härligt!!) till ett litet promenadstråk som kantades av restauranger och uteserveringar. Lyx! Kändes som vi skulle varit utomlands på en minisemester en dag. Söndag och måndag har gått i ett sådär vanligt lunkande vardagstempo. Lite studier, promenader och så vidare. Flunssan hänger lite på fortfarande och saktar ner på tempot. Var kanske inte bästa idén att ha ett fullspäckat veckoslut med program. Men nu ska jag ta det lugnare så jag blir frisk. :) 

Här kan ni läsa mera om staden som byggs om ni vill! http://www.kaec.net 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s