Tiden

Har någongång skrivit om att man inte riktigt har koll på dagarna här. Om det är tisdag eller torsdag, februari eller mars. Året brukar ändå bli rätt. Och så är det fortfarande. Lustigt men ibland lite skrämmande också. Jag tror det är för att dagarna inte i sig har samma rutiner, alla veckor är så olika, men också för att vädret är lika varendaste en dag. Varmt och sol. Varmt och sol. Ibland några moln. Varmt och sol.

Bra då att ha en väggkalender att kolla på varje morgon. Och igår så stod det att grattis på födelsedagen Johanna. Jag har födelsedag idag (igår), wohoo! 

På kvällen var vi bjudna till ett av campinggängets hus på sydafrikansk ”braai”, grillfest. Alla hämtade med något eget. Jag lagade en supergod potatissallad helt själv utan recept. Och så 18 stycken tårtbitar. En annorlunda födelsedag. :) 

Fruktfatet i tisdags? Ja kvällen var nog en succé. Kändes så där familjärt att träffa andra finländare för det har inte tidigare ordnats sådana träffar här och det är nog viktigt. Att känna att man är en del av något, en liten community. Vi talade mycket om vad man skulle kunna ordna här för att få Finland på kartan. Får se vad vi hittar på! :) Tog bara två foton under kvällen, båda suddiga. Någon hade bakat kanelbullar och en annan gjort laxsmörgåsat på mörkt bröd. Namm! Det blev så mycket mat kvar så vi tog med oss fruktfatet, och gav det till killarna vid compoundets security port. När vi sedan körde igenom porten såg Tuomas i backspegeln hur de genast började mumsa på frukterna. :) Kändes bra! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s