Riyadh

Nu ligger jag igen efter i ”rapporterandet”. :)

Lördagmorgon för en vecka sedan steg vi upp innan solen stigit upp för att ta oss till flygfältet. Första gången för mig att flyga inrikes. :)  Vi landade i Riyadh en och en halv timme senare och hade nog inte väntat mig en så stor skillnad mellan Jeddah och där. Det var ju en storstad med skyskrapor, motorvägar och så var det så rent överallt! Fast det bokstavligen ligger mitt i öknen. Klart det fanns byggplatser, men jämfört med Jeddah som är en enda stor byggplats så var det liksom snyggt. Kändes lite som att komma från landet till storstan. 

Vi hyrde bil för att vi räknade att det kostade lika mycket som att åka taxi. Första stopp var diplomatkvarteret där alla ambassader ligger. Som en stor inhängnad stadsdel. Vi hittade fram till finska ambassaden för att göra det vi rest till Riyadh för. Att rösta i riksdagsvalet. Och det gjorde vi. Lite besvikna kanske på att det inte blev någon bulla och kaffe utan bara snabbt in och ut för att rösta. Vi hade ju ändå rest en bit…:)   

  Så fortsatte vi vidare in till centrum och till ståtliga Kingdom Tower för lunch och lite shopping.  

      Så typiskt oss. Vi hade fyra timmar kvar tills flyget hem gick och vad gör vi då. Det var fyrtio grader ute men vi skull prompt leta reda på zoo:et. :) Klart man ska gå på zoo om det finns ett sådant. Där gick vi sedan med slow motion steg och tankade vatten medan vi tittade på djuren. Vi tyckte det var ganska välskött och många av djuren som bodde där lever ju i liknande klimat så de verkade inte störas så mycket av hettan..

       

    Den här skylten var lite rolig. :)  

 Väl hemma igen möttes vi av dessa två och Dalton förstås. :D  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s