Prinsessan

 

Nej, men matte vad säger du, har du träffat en prinsessa? Ja det har jag!  

 

Igår tittade jag på valborgsfirandet från Åbo medan jag körde en hemmaträning framför tv:n. Sedan fixade jag mig, för vi skulle med Merja till en studentdimission. Hon hade fått en inbjudan via jobbet för två personer och frågade om jag ville komma med. Dresscoden var smart casual och ja går ju mest omkring i sköna shorts och tskjorta här dag ut och dag in så jag fick lite klädkris där vilket resulterade i en lite stressig avfärd. Vi var lite sena och när vi kom fram kom Merja kollega emot oss och sa att vi först skulle till rektorns rum. Vi skyndade dit och jag tänkte att vi säkert skulle lämna abayorna där innan ceremonin skulle börja. Det är en privat flickskola så innanför området gick alla klädda i vanliga kläder.

Men nej, i det lilla rummet på fyra gånger fyra meter så stod en så vacker dam i sjuttioårsåldern som presenterades för oss som HRH Princess Noura Bint Turki Al Faisal. Allt gick så fort så tänkte inte ens på hur man skall hälsa, skall man hälsa, vad skall man säga så skakade hand med henne, sa assalama aleikum, kaif halek och hon svarade på det och sa nice to meet you. Sedan fick vi sätta oss på varsin stol och så pratade hon och Merja lite om utbildning och allmänna saker kring det i tio minuter. Om jag förstod det rätt så äger hon skolan och att de har klasser från dagis till gymnasiet i samma byggnad. Jag bara satt där och var tyst och log för alla andra i rummet, rektorn och några andra direktörer, satt också tysta. Hon var super trevlig och såå elegant. Den var nog lite overklig hela situationen. :)

 Tog bara ett litet foto, på hennes klänning, för den var så otroligt vacker!

Sedan gick vi till deras gympasal och fick sätta oss längst fram i publiken tillsammans med henne. Vi var de enda utlänningarna där och allt förutom två programnummer gick på arabiska. Det var dans, sketcher, körsång, teater, läsning ur koranen, fotoshow från deras studieår. Under programnumren så gick servitriser omkring i publiken med brickor med godis, kakor och kardemummakaffe. Det bästa var nog då de som gradueras kom tågandes igenom salen, iklädda svarta kåpor och hattar, medan paradmusik ljöd (högt) i högtalarna och alla verkade så rörda. Fick riktigt gåshud. En stor dag för dem! 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s