Två roliga och en mindre rolig

Jag har två roliga saker att berätta om och en mindre rolig.

Börjar med den mindre roliga. Igår var nog grannflickan och jag på fel ställe fel tid. Vi skulle åka ner till gamla staden för att gå omkring på förmiddagen. Innan gamla staden så åker man förbi en stor vit moské och när vi närmade oss den i trafiken som gick framåt i snigelfart såg vi mycket mänskor samlade utanför, poliser, polisbilar och ambulanser. Ja och vad ska jag säga gick ju inte att undvika att titta ut genom fönstret och undra vad det var frågan om tills vi körde förbi och såg vad det var folkmassan tittade på. En man som svingade ett stort svärd över huvudet. Ja, ni kanske förstår vad det var vi såg. Tänker inte berätta mera. Ganska overkligt och vi skrek båda två till och tittade bort. Super onödig upplevelse.

Nu till det roliga. I fredags ordnades det en tack-middag för volontärerna som hjälper till på ridterapin. Visste inte att de brukar ordna det i slutet av säsongen så det var en rolig överraskning. Ett av hotellen här sponsorerade middagen så det var dukat med runda bord och stor buffé ute på stallets gräsmatta. Lite som på ett bröllop. :)     

     Största kakan jag någonsin sett…..

  

 Hur glad blir man väl inte över en rosett och ett diplom!! Alla volontärer ropades turvis upp och så berättade de kort om vem man var. Jag kommer inte alls ihåg vad de sa om mig, det var så nervöst med hela den där gå-upp-framför-alla situationen. :) 

På lördag sedan så ordnade vi brunch för team Finland hemma hos ett av de finländska paren. Temat var så klart Valborg! Det här var nu andra träffen som ordnades och det var riktigt roligt att vara med och ordna och ställa iordning. Vi var tretton vuxna och sex barn. Jag hade stekt fyrtio stycken plättar och Merja gjort munkar och mjöd. Det var roligt med en träff nu innan sommaren för snart börjar alla åka bort och de flesta kommer inte tillbaka förrän skolorna börjar i september.   

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s