Veckoslut..igen! 

Den här veckan gick så fort. Och en bra vecka var det också. Tidigare har jag tyckt att det tagit just typ en vecka att återhämta sig efter en resa och anpassa sig till vardagen igen. Men nu gick det mycket fortare! Rutinerna börjar alltså sitta. :)

 

Ett annat tecken på att vi bott här en tid redan är att jag börjar förstå var jag är på kartan när vi kör omkring. Alla ologiska u-svängar, långa avstånd, avsaknaden av adresser och kollektivtrafik, den hemska trafiken har gjort att det tagit längre än vad jag tänkte. Men till exempel igår när vi var på väg hem från stranden så visste vi att det var fotbollsmatch på den stora stadion (risk för trafikstockning), så vi valde en annan väg hem. Och så kunde jag dessutom GE RÅD åt Tuomas att köra en genväg som en av chaufförerna brukar ta just i de knutarna. Höger, vänster, höger vid Shawarma restaurangen, vänster vid glasögonbutiken, rakt och sedan höger vid Salon&Spa for men och vips har man undvikit den stora korsningen nära oss där de röda ljusen tar 160sekunder och de gröna 90 (finns till och med en tavla som räknar sekunderna.) Inte lite stolt efter det. Känns som man har fötterna på jorden av en sådan liten sak. 

I torsdags då vi var bjudna hem till en av flickorna som bor nere Al Hamra (en lite finare stadsdel), kunde jag också vägen ända från vårt bostadsområde fram till deras hus utan att titta på kartan. Åkte dit med en chaufför och så kom Tuomas efter mig  när han slutade jobbet och vi hängde där en stund på kvällen. Blev bjudna på te och middag. Det var roligt.    

   

Ett tredje tecken är att vi vet vartifrån det blåser på basen av hur flygplanen landar och lyfter, det ni. Och vädret kan man också diskutera en lång stund. Om det blåser mer eller mindre än igår. Mera eller mindre sand i luften. Blå, grå eller blåare himmel. Fuktigt i luften eller fuktigare. Idag är himlen lite blåare än igår och det blåser mindre, men ändå mycket, är hetare och mera damm i luften. Vi hoppas också på en likadan kväll som igår för då var det inte så fuktigt och Dalton är piggare på sin kvällspromend. :)   

Hälsningar från stranden (igen). Sist och slutligen finns det inte så mycket annat att göra här på helgerna. Seglingen nu i fredags och dykningsresan förra helgen blev båda inställda på grund av att kustbevakningen tycker det blåste för hårt. Men idag måste vi nog starta tillbaka tretiden för att hinna hem till prinsbröllopet. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s