Shanghai

Hoppar tillbaka en vecka i tiden och säger hälsningar från Shanghai. Det var en rolig resa även om bara fyra dagar och Tuomas jobbresa. Men lite hann vi nog ändå turista och titta runt. Kontrasterna var kanske som störst med det muliga och regniga vädret, alla lummiga gator som kantades av små gulliga caféer och restauranger i den gamla franska delen och mängden mänskor överlag överallt. Då Tuomas var på möten på dagen så var en av hans kollegas fru snäll och visade mig runt. Och så åt vi ena dagen lunch med två andra finländare som bor där. En annan kontrast var att man kunde promenera mest överallt och det gjorde jag, 8-12km per dag. Jag bara gick och gick, gata upp och gata ner, drack kaffe på något café, tittade in i någon butik, tills jag blev trött och tog en taxi till hotellet. Två kvällar gick vi dessutom på fotmassage. Härlig egentid! 

   

                  

Ena kvällen åt vi middag på Hyatt hotellet vara restaurang låg på 91:sta våningen. Utsikten var sådär för halva skyskrapan låg inuti ett moln. :)

                 

Och så måste vi ju såklart också besöka zoo:et. Det är lite vår grej när vi åker till nya ställen. Själva parken och naturen var kanske det finaste. Flera av djuren var inte ens där och så hade det regnat och åskat också hela dagen så de flesta som var där, var inomhus. Men helt klar värt besöket ändå. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s