Fixardagar

Dagarna innan resa. Fixa. Fixa. Fixa. Och så då jag ska inventera allt annat förutom packandet också, tar det dubbelt med tid. Men det är bara sååå skönt att sedan komma hem till en tom bykorg och ett städat kylskåp. Och packandet. Jag har igen glömt hur man klär sig. Det ska liksom vara stads, sommarstuga, segling, kallt, vått och varmt. Försöker titta på väderrapporten, men inte hjälper det heller. :) 

 

Igår hade jag också palaver med vår och grannens städerska. De ska se till katterna under de veckor vi är borta. Känner mig jättelugn med det, för de gav ett intryck av att de vet vad de gör och ska göra. De har mitt och veterinärens nummer och veterinären vet också om att katterna är ensamma här nu en tid och vem som ser till dem varje dag. Vi gick också igenom huset, vad de ska göra om ac:na går sönder, vilken dag dricksvattenkanistrarna skall läggas utanför porten (det finns en firma som sedan kommer och fyller på med nya en dag i veckan) och så vidare. Mycket annat man lärt sig att tänka på här.   

 

Dalton och alla hans saker är under kontroll och han har redan sovit varje natt senaste veckan i sin bur. Leo brukar sedan sova där på dagarna. :) vi har tagit det extremt lugnt i tre dagar, bara gått korta promenader och mest varit inomhus för att hans stressnivå ska vara låg och dricka tillräckligt. 

Igår var vi för säkerhetsskull till flygfältet och frågade (ungefär tio personer) vad som ännu behövs, ingen verkade veta något, inte ens tulltjänstemännen. Men så träffade vi på en representant av flygbolaget som kunde engelska och han sa att allt såg bra ut och det bara ännu är en blankett som skall fyllas i vid inchekningen och så får Tuomas stanna med Dalton ända fram till boardingen. Skönt. Inte för att jag annars är orolig, men ni kanske kommer ihåg hur hans box hanterades vid bagagebandet då han kom hit. De vill inget illa, jag tror det helt enkelt bara är rädda för hundar och rädda för att röra vid boxen.  

 

När Tuomas kom hem gick vi och simmade, drack en bananasmoothie och låg vid poolen ända tills solen gick ner. Alltså det har nog varit så sköna dagar här nu, då han kommer hem tidigare, vi inte haft några planer och vi liksom kommit in i semestermode nu redan. På något sätt känns det nästan som att vi redan haft semester och om vardagen skulle börja nästa vecka skulle det inte göra något. Eller jo kanske lite. :)

Nu blir det pasta med avokado, körsbärstomater och feta. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s