”Vardag” igen

Efter två dagar hemma eller på compoundet, så har jag nu tagit mig ”ut på stan”. Åkte med grannen till olika ställen för hon hade en lång lista saker hon behövde dels för barnens skolstart och annat. Vi stannade vid bokaffären, ett bageri, abayabutiken vid en av marknaderna, djurmatsbutiken, Toys R Us, skolan, åt lunch på TGI Friday’s under bönen och så hem. Man måste se till att vara effektiv då man har tillgång till en chaufför tre timmar och kan åka och stanna där man vill. :) 

   

       

Känns som vardag igen här, men insåg att helt vardagligt blir det nog inte. Vi har så många processer på gång här vid sidan om på grund av att vi efter två veckor kommer flytta härifrån. Mycket blir till den sista veckan, men redan nu ska papper fyllas i för att få containern ur landet, katterna skall få ett likadant exitvisum som Dalton fick, bilen ska säljas, en del möbler ska säljas, bankkonton stängas, sägas hejdå åt vänner, hyresavtalet sägas upp, få våra exitvisum and so on. Mycket alltså men vi tar en sak i taget och har jättebra team work tycker jag. :) Viktigt! 
En av de avsolut svåraste task:ena hade jag imorse. Då jag måste berätta för vår etiopiska maid att nästa vecka är sista veckan hon jobbar för oss. Men det gick helt bra och hon är ”van” med det, att folk flyttar hit och bort. Och så kommer vi nog ha kontakt ändå efteråt tror jag för alla de dagar som hon jobbat här och jag suttit vid datorn har vi talat om dittan och dattan, så man lärt känna varandra. Hon har en tjugoårig dotter i Etiopien, som hon med de pengar hon tjänar här betalar hennes studier. På det sättet känns det helt bra att ha fått bidra till det. 
Nu blir det pool, manikyr och sedan kommer en Tuomas hem och en kille som ska provköra bilen. Och ja det är ju vår fredag här idag, ledigt imorgon. Det hade jag också hunnit glömma! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s