En händelserik måndagsförmiddag

Hur har er måndag börjat? Vår började med att en bil körde in i vår hyrbil från vänster just innan en rondell. Inget allvarligt, men super onödigt. Så nu har vi ”upplevt” det också. Tidigare så fick man inte flytta bilarna innan försäkringspolisen kom till platsen (vilket orsakade trafikstockningar), men nu räcker det med att man tar foto och så kan man köra till sidan av vägen. Försäkringspolisen var som tur snabbt på plats för i samma rondell hade 2-3 andra liknande kollisioner hänt precis innan vår… Så det positiva i det hela är att bilen vår är såld (därav hyrbilen). Plan a fungerade inte, plan b såg lovande ut, men så kom det några överraskningar som ledde till en ny plan och plötsligt hade vi två köpare. Tuomas höll på och fixade från nio på morgonen, först möten med servicefirman där högsta bossen lovade att den som köper bilen får billigare service (växellådan måste fixas), sedan måste bilen också få OK papper (fick vi veta igår) från typ en besiktingsstation.   Första försöket gick inte igenom för framhjulen pekade inte rakt fram, så Tuomas förde bilen till en mekaniker som fixade det och så tillbaka till besiktingsstationen som gav grönt ljus. Under tiden hade högsta bossen på servicefirman fixat fram två potentiella köpare och 12h senare var pappren undertecknade, pengarna överförda och försäkringspappren registrerade. Lätt som en plätt eller hur?! :)  Men vi kommer nog att sakna den lite, varit med om så mycket med den, och alla timmar vi suttit i den i trafikstockningar, kört i öknen, övernattat i den.. om man nu kan sakna en bil.. Med vi väntade på försäkringspolisen så kom mitt morgonmålssällskap, min saudikompis, och plockade upp mig med hennes driver. Hade lite dåligt samvete för att lämna Tuomas där, men han hade sedan fått OK att åka vidare ganska snabbt..via jobbet till hamnen för att få våra tullpapper för flyttfirman..   Vi åt morgonmål på ett för mig nytt ställe @f6or_faris. En kille som genom en hashtag på Twitter fick folk att ta foton på morgonmål och genom det sedan öppnade en restaurang där de serverar morgonmål dygnet runt. Det var riktigt gott och det var väldigt pooulärt att ta foton på sin mat också! :)

Läs mera här om stället: http://www.arabnews.com/news/456203

Det har varit en ganska händelserik morgon och förmiddag så nu ska jag ta det lugnt på soffan en stund. Vi hörs! :)    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s