Hälsningar från Shanghai!

 

Allt gick bra på flyget som tog åtta och en halv timme. Jag uppgraderade oss till business med en baby bassinet -plats, för att få lite lugnare start på allting. Flygvärdinnorna var jättesnälla och kom flera gånger och frågade hur det går.

Jag skall skicka ett tackkort åt den unga flickan som skulle hälsa på sina föräldrar och som hjälpte skuffa den andra kärran med väskor hela vägen från bagagebandet ut till Tuomas som stod och väntade i ankomstterminalen tillsammans med vår chaufför Zhou. Alla andra från flyget stod och tittade på när jag med baby i bärsele lyfte alla sju väskorna upp på kärrorna och ingen kom förutom hon kom och frågade om jag behövde hjälp. Och envis som man är fick jag sådandär ”pilutta er jag kan själv och tänker inte be om hjälp” -mode ända tills hon kom fram.    

Det tar ungefär en timme att köra från flygfältet och vi var hemma niotiden på morgonen. Eftersom vi spenderade en vecka i Shanghai i juni kändes det inte lika konstigt som första dagen i Jeddah jag aldrig besökte innan vi flyttade dit. Vår lägenhet är också en av dem vi var och tittade på då och tyckte bäst om. Solen sken dessutom hela dagen så starten kändes riktigt bra. 

Utsikt från vår balkong. 

Första ”kulturchocken” igår var nog väl att det är kallt inomhus med enkla fönster, inga batterier och några plusgrader ute. Golvvärme och ac:n som blåser varm luft håller värmen sådär, men det drar från alla fönster så det måste vi göra något åt snart. Andra kulturchocken var att toapappret luktade/doftade rosenparfym. Och inte någo lite heller, haha. Det tredje är kanske att det finns ett företag som kör hem vad man vill från typ hundra restauranger, bagerier och butiker. Provade igår och en timme senare ringde en kille på dörren och överlämnade en wellnessallad, en smoothie, en cappuccino och ett nybakt bröd. Senare beställde vi enchiladas till middag. Farligt värre, men bra de dagar man inte kan gå ut. :)

På kvällen förde Zhou oss till Ikea för att vi skulle köpa mattor, kuddar, filtar och säng åt lillisen. Lägenheten hade fädigt gardiner, säng, soffa och tv så vi klarar oss annars bra tills containern med våra saker anländer från Saudiarabien i mitten av januari.  

Skönt att så mycket redan är färdigt och lägenheten redan känns som ett hem. I Jeddah sov vi på en maddrass på golvet i ett tomt hus första månaden. Jag tror det är viktigt att direkt fixa i ordning så att det är roligt att vara hemma. Lättare också att få igång vardagen med lillisen så. 

  

En reaktion till “Hälsningar från Shanghai!

  1. Va roligt att läsa och se bilder från Er lägenhet och Shangai :) Skönt om resan gick bra! Tufft att resa ensam sådär långt med lill bruden. Sköt om Er! Kram Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s