Man lär sig…

Igår lärde jag mig att:

– den vänstra hissen går till alla udda våningar, den mittersta till alla våningar och den högra hissen till alla jämna våningar. Ni kan föreställa er hur jag lärde mig det..hittade inte vår våning och knapp nr 18 i den vänstra hissen.

– att man ska ge något till, och ta emot något av en person med BÅDA händerna, hela tiden och alltid. I saudina skulle man till exempel inte peka med höger hand eller visa fotsulan, här gäller andra ”regler”.

– att trafiken stockar sig vid femtiden och att det inte lönar sig att ge sig ut på ärenden då – det tar sin lilla stund! Som tur sov Filippa sig igenom det. :)

– att jag MÅST och VILL lära mig kinesiska, det går liksom inte annars. Kan inte bara gå omkring och säga nihao (hej) hela tiden, hehehe.
Idag regnar det så vi är mest inne. Bra att varva dagar med program, med lugnare dagar. Beställde lunch åt mig (tills jag lärt mig vad det finns i vilka matbutiker och var dessa är kör jag med hemleverans). Grönsakstofu med ris och sushi från Organic Kitchen får bli både lunch och middag. Tuomas åkte tidigt imorse till en annan stad på jobb och kommer hem sent ikväll.  
  

Vi har bara en soffa och ett soffbord ännu, så man kan med gott samvete äta sin mat framför tv:n, heh!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s