Stressmoment

Det bor alltså typ 23 miljoner människor i Shanghai. Alla andra siffror i detta inlägg är baserade på känsla inte på fakta, hehe. Kunde inte sätta mig ner för att skriva igår för måste sova en natt först för att processa alla intryck från dagen. Alla ställen har helt klart sina egna ”stressmoment” att deal med, så här kommer några. :)  
Allt började med att jag måste en tur till ett sjukhus på dagen för en rutingrej. Men en timme innan Filippa och jag skulle åka så visade appen att luftkvalitén blev sämre och sämre och då började jag stressa över det. Liksom megastress. Allt kändes plötsligt obehagligt och hemskt och sträckan från dörren till bilen som tre kilometer. Sedan kom jag på att jag sett att folk har luftrenare i sina bilar och vi inte och då stressade jag bara ännu mera över det också. Det var också första gången jag ensam skulle med chauffören någonstans – som inte talar ett ord engelska. 
Nå men när jag sedan lugnat mig så tog mig till sjukhuset och efter det så stannade jag på vägen vid supermarketen Carrefour för att se hur den matbutiken ser ut. Där kom stress nummer två för dagen. Det första jag såg i en låda var dessa ormfiskar.     

 
 

  

 Lägg sedan till tusen människor, hög volym och en miljon varor överallt. Allt på kinesiska. Lyckades ändå nappa åt mig tvättpulver, blöjor, två kökshanddukar och två paket mjölk tills Filippa började visa tecken på att vara hungrig. Gick och satt mig på ett café en stund och letade efter det upp en toalett. 

Där kom kulturchocks-stress nummer tre för dagen. Alla kvinnor på den toaletten skulle titta på på nära håll när jag bytte blöja. En av dem visade med händerna att hon ville göra det/hjälpa till men jag skakade bara lugnt på huvudet och fortsatte. Filippa var inte på sitt bästa humör heller så hela situationen var nog lite konstig. Hade hört om det innan, att människor här tycker mycket om barn och kanske är lite för ”på” ibland. Det har också hänt att de lyfter på duken när man går med vagnen på gatan för att titta på henne. Utan att fråga. Jag gillar inte alls det.

Sedan var det nog stressat för den dagen för vi plockade upp Tuomas från jobbet på vägen och åkte sex kilometer söderut till ett shoppingcenter (som var helt megastort) vi hört att säljer luftrenare av de märke vi redan har två av hemma. Köpte en till till gästrummet och också en liten till bilen och två munskydd för säkerhetsskull. Sedan åt vi pasta på en mysig (men igen tusen människor överallt) restaurang.    

  

    

På vägen till bilen såg jag att det stod att det fanns en supermarket på bottenvåningen så jag föreslog att vi går och tittar. Sagt och gjort och vet ni vad, det var ”räddningen” för dagen. En passligt stor supermarket som hette Olé med över hälften importerade varor. Det var snyggt och fräscht och när vi tittade på hyllorna insåg vi att de nog hade det mesta vi behöver. Allt från torrvaror, grönsaker, kött till babystuff. Dagens bästa liksom. Puhh. Det de inte har kan vi sedan beställa från nätbutikerna som har hemleverans. Men jag föredrar nog ändå att ibland kunna gå omkring och titta och känna på varorna också, därför är jag så glad att vi hittade den butiken. Kvällen sedan blev supersuperlugn med bad för lillisen, middag och så försökte vi se på en film men somnade alla tre ganska snabbt i soffan. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s