Lucia och julstämning


 I söndags fick vi  lite julstämning då vi besökte Shanghai Centre och deras lilla minijulmarknad. Lucia uppträdde också där och så fick vi sjunga Nu tändas tusen juleljus. 

Det var svenska föreningen i Shanghai som ordnande tillsammans med Ikea och sveriges konsulat. Roligt! Det som också var roligt var att vi råkade stå brevid två finlandssvenska familjer och efter Lucia gick vi och åt med en annan finsk-finlandssvensk familj. Roligt det med! Filippa sov mest hela tiden. :)  

   
Ikea bjöd på glögg och så kunde man köpa julmust och beställa danska julgranar…..

Tycker vi fått en bra start här redan första veckan. Jag jämför ju mest med Jeddah och vår tid där, så jämfört med den har saker och ting fallit på plats hundra gånger snabbare än där. Men det beror säkert också på att vi lärt oss hur ”systemen” fungerar, hur vi fungerar och hur viktigt det är att genast komma ut och träffa folk, våga gå fram och säga hej, byta telefonnummer, samt fråga, fråga och fråga om hur allt fungerar. Då får man, förutom sällskap också bra med tips och råd, adresser, namn på personer som kan hjälpa med något specifikt och så vidare. Det öppnar sedan upp ytterligare dörrar.. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s