Internationellt

Det var jätteroligt att upptäcka staden i lördags. Det var dessutom tolv grader och torrt väder. Vi insåg igen att vi bor ganska centralt…och i en storstad! Mr.Zhou körde oss till en butik som ligger på andra sidan floden, på Pudong sidan, för att köpa nya filter till luftrenarna. Vi hittade en butik som heter TekShanghai som säljer allt från luftrenare till xbox och annan elektronik och deras slogan var typ att ”elektronikbutiken för expats”. Nätmatbutikens slogan är också ”för expats..”. Nu vet jag typ vad expatbubblan är som folk pratat om tidigare… :)


  Sedan släppte Mr.Zhou av oss i Xintiandi på vår sida av floden (Puxi), en stadsdel som har ett kvarter med restauranger och små butiker. Ganska turistigt. Vi åt påriktigt världens godaste pizza på ett ställe (glömde namnet!) och så vandrade vi därifrån hemåt, typ 6 km och det var då vi insåg att vi bor centralt. Först var vi i en liten elektronikbutik med bara amerikaner som kunder just då så det kändes som vi var tillbaka i Kalifornien, sedan var vi på weekendresa med en massa turister mitt i Shanghai. Blev antastade av två skoputsare. Och så promenerade vi genom ett mera lokalt område till våra hoods i Former French Concession och drack en cappuccino på en liten taverna/innegård till ett franskt konstgalleri. Och så på kvällen beställde vi hem lite tapas. Internationellt värre, hehe. :)   

   
På söndag vaknade vi alla upp flunssiga så igår och idag har varit lugna och vi ganska grumpyga och trötta. Dessutom var luften dålig idag så det har varit en riktigt blää-måndag. :)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s