Hemma i Shanghai igen! 

Det är nog lustigt hur hjärnan kan anpassa sig till stunden och stället. Sådär bara. Eller så har vi helt enkelt vant oss. Eller blivit bra på det. 

 

Flygresan gick igen jättebra, fast flyget var tre timmar försenat. Då jag flög hit med Filippa och tillbaka till julen sov hon mest, men nu då hon under den senaste veckan blivit mera alert, märkte man att hon såg sig mera omkring, tittade på allt och alla och hade lite svårare att lugna sig då det blev ”natt”. Men vi sov alla tre till slut nästan fyra timmar av nio så tyckte ändå det var ganska bra. Nu kan jag inte jämföra om det gått bättre eller sämre annars, då vi haft lyxen att flyga business av och an, så får se hur det går nästa gång. Hoppas lika bra! :) 

  

På lördag kväll gick vi sedan, efter att ha packat upp och vilat en stund, ut på promenad runt våra kvarter. Det är så ”konstigt” vinterväder här för det var fortfarande femton grader på kvällen och folk satt ute på uteserveringarna och åt middag. Mysigt. Skrattade lite åt alla varma kläder jag packat med, men månne det inte hinner bli kallt igen. :) 

 

Söndag blev sedan en dag på soffan. Vi var så galet trötta. Sov och åt om vartannat (tacka vet jag Sherpas hemkörning av mat och cappuccino) till femtiden. Då började det kännas piggare och så gick Tuomas och jag turvis ut på promenad. Luften var dålig så hade på mig masken när jag gick till grönsaksbutiken som säljer organiskt odlad frukt och grönsaker här nära. När jag sedan såg mig själv i hissspegeln förstår jag varför vissa kollade konstigt på mig på gatan, jag såg ju nästan lite skrämmande ut med mask och huva på!!! 

    
   
Tuomas köpte en bukett liljor åt mig på sin promenad. Det och att det finns sådana där ”blomstercyklar” i vartannat gatuhörn är nog ganska härligt! :) I Jeddah fanns det bara blombutiker som sålde plastblommor. 

   
 Idag hade jag tänkt gå på en kaffeträff jag hittade på ShanghaiMamas nätsida, men då luften ute fortfarande är dålig så blev det inte av. Filippa var också vaken några timmar mitt i natten så var ganska trött imorse. Vi vaknade först halv tio båda två. 

Jag har istället haft en innedag med en massa ogjort pappersarbete och lekt med alla julklappsleksaker. Vi bestämde att ikväll båda två gå ner till klubbhuset (ligger under jorden). Där finns gym, lekplats, simbassäng och ”jumppa”sal. Vi kan vakta Filippa och gå på gym om vartannat och ”se” lite andra människor som bor här också. :)

En reaktion till “Hemma i Shanghai igen! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s