Health check & Ikeaköttbullar

 

Kunde inte äta något på tolv timmar för skulle på hälsocheck som är en del av ansökan av recidence permit. Lägg till (eller ta bort) en halv nattssömn och tidig väckning, halv timme i bil, slussande från disk till disk med en tolk, påklädning av en vit morgonrock (alla hade likadana), slussande mellan rum 101-109 i en timme. Varje rum hade olika checks, första var lungröntgen, sedan ultraljud av alla inre organ, hjärtljud med en maskin som hade sugkoppar med sladdar som lades på bröstet och fötterna, synkontroll, blodtryck och i alla rum skulle man ligga på samma säng som alla andra låg på med endast ett litet plastskydd för skorna.. Utanför varje rum fanns sex stolar och där satt alla i rad och så var det ens tur i tur och ordning. Före mig var en amerikansk tjej som just flyttat hit för jobbets skull och efter mig en fransk man som just inte sa något alls. Inga fler kommentarer om det här men ni kan tänka er hur gott det var med ikea köttbullar efter det.. Hade med mig en lista på lite små saker som vi märkt att saknas i lägenheten.  

 

Health checken i Jeddah var ungefär likadan, på en lokal klinik, inte lika modern som den idag, just de veckor då Mers-viruset var sådär halvt utom kontroll och ingen visste var och hur det smittade. Usch ja, jag gillar inte alls sjukhus.

Resten av dagen gick åt till att återhämta oss från vår tur. Det var soligt idag men sämre luft igen så promenaden uteblev. 

Tuomas är med sitt team i en stad en och en halv timme härifrån. De har teamkväll och lagar dumplings. :) 

 

Bara Filippa somnar så ska jag äta ikea-lax till middag (nästan lite saknat det..!) och se på en film. Skönt! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s