Pak choy

Funderade hela halva dagen på vad jag ska skriva om och resultatet är kål. Igår var vädret uselt och jag var inne hela dagen. Sophie kom och höll kinesiskalektion för Filippa och mig på eftermiddagen. Efter att ha varit typ tyst hela dagen var det roligt med sällskap. Hela lektionen tog nästan två timmar för först talade vi om annat, sen orkade Filippa inte följa med hela tiden och krävde egen uppmärksamhet. Men hon verkar gilla Sophies röst då hon talar kinesiska eller då vi övar på de olika tonerna ba, ta, ing, bao, uo. Lärde mig säga hej, hur mår du? Och svara bra, hur mår du själv? :) alltid något! :)

Tillbaka till kålen. Idag var det bra väder på förmiddagen så gick på promenad då Filippa skulle sova. ”Hittade” en till matbutik med importerade varor och köpte lite grönsaker. Men alltså oj så dyrt det är! Två organic gurkor var 6 euro och en organic avokado 4 euro! Den billigaste grönsaken var något som jag gissade var pak choy så tog den. Tänkte att jag kan googla och se vad man kan laga av den.

  

   

   
Sagt och gjort. Tvättade bladen, stekte först lite vitlök och så bladen i typ 5 minuter och ”tadaaa” ikväll blev det sojamarinerad stektkyckling med pak choy som tillbehör till middag! Tyvärr hann vi äta upp allt innan jag kom på att ta foto. :)  Nu skall jag gå till gymet en halvtimme!
  
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s