Förväntningar & första skrattet

Tycker inte egentligen om ordet ”måst”. Men nu måst jag nog öva på att dra ner förväntingarna och öva på att ha en b-plan ifall programmet ändrar. För till exempel idag då jag anmält mig till finska föreningens mamma-barnträff hemma hos en tjej och den inhiberades (såg så fram emot det!) så vände det liksom upp och ner på hela min dag. Okej i och för sig så fick jag veta det först då Filippa och jag redan var i bilen och jag ringde för att säga att vi blir lite sena. Visste inte vad jag ”skulle ta mig till” där mitt i trafiken i bilen så bad mr. Zhou köra oss till köpcentret som ligger närmast oss. 

Det tog sedan ytterligare 45 minuter typ på grund av trafiken och under tiden jag gick omkring i butikerna och sökte en present till ett 4-års kalas vi ska på på lördag, så märkte jag att luftkvalitén blivit sämre och närmade sig 200 och då började jag stressa för bilen kunde inte stanna vid framför dörren utan typ 100 meter bort. Sprang den sträckan o var tacksam för att vi har luftrenaren i bilen. Usch vad jag kände mig dålig då, vi borde bara ha åkt raka vägen hem istället. 

   
    
    
 
Sen var jag ju såklart så trött efter det så jag inhiberade kinesiskan för jag skulle aldrig ha orkat koncentrera mig i 90 minuter. 

Och så fick vi veta att flyttcontainern kommer försenas ytterligare (någon månad!?) för att de har skrivit fel på några papper i Jeddah ändan och de måst göras pånytt och Tuomas måst nu få sitt pass tillbaka för han ska på jobbresa nästa vecka så processen måste stoppas under tiden. Och så kan de inte fortsätta med processen heller efter det för vi ska ju resa till Finland under det kinesiska nyåret… Containern har nu varit påväg i fyra månader..

   

   
 
Det börjar dyka upp röda nyårsdekorationer lite överallt redan nu!

  

Men nu har jag yogat lite och lekt med Filippa som ”bouncat” i bouncern så nu har vi bra flow igen. Hon tycker det är så roligt och att samtidigt prassla med prasselboken! Och vet ni vad, så fick vi också första skrattet idag,  ett stort och gurglande. Och då var plötsligt alla ”problem” som bortblåsta. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s