Fyra månader

De senaste fyra dagarna har känts som fyra månader. Det händer så mycket nu så säkert därför. Från i fredags till idag har vi träffat en hel hög trevliga ”nya” människor och lärt oss en massa nytt om vår nya hemstad. Allt från vartifrån man kunde hitta en dammsugare, byggmaterial till restaurangrekommendationer. 

I lördags var vi på fyraårskalas till en inomhuslekplats som hette Little Bugz playhouse..

   

   

  

..efter det på kaffe med Tuomas kollega från Jeddah. Vi träffades i lobbyn på hotellet de bodde på. Han är hemma från Jordanien, var här på en skolning och hade sin familj med sig. Vi träffade familjen egentligen först på Tuomas avskedsmiddag samma vecka som vi flyttade ifrån Jeddah i september så det var jätteroligt att träffa dem igen, men samtidigt började jag sakna Jeddah jättemycket.. Men det är väl också en bra sak. Och vi kommer säkert träffa dem igen. :)

På söndag mötte vi sedan upp några av Tuomas finska kollegor för brunch på ett ställe som hette El Elefante en halv timmes promenad hemifrån. Det var okej luft så en promenad satt bra. Filippa och jag var senaste ute på promenad i onsdags tror jag… Det är många nu som sagt att det tidigare år inte varit så här många ”röda” dagar (luftkvalitéindex över 150) i januari. Hoppas det snart skulle bli lite bättre…

    
 
Efter det åkte vi till andra sidan floden, för att träffa pet agent:en som skall hjälpa med Dalton och katterna, då de kommer hit. Vi ville träffa henne in person pch gå igenom pappren punkt för punkt för har märkt att det här med att mailas fram och tillbaka inte alltid fungerar. Hon var jättetrevlig och kenneln hon jobbade på var enorm!! De hade över hundra hundar, både hittehundar och sådana de tränar till bomb-, och flygplatshundar. De har också hästar (!!) och ett hundhotell. Alltså vad glad jag blev. Öppnade igen upp en ”helt ny värld” här! Nu har vi också helt klart för oss vilka papper och stämplar vi ska ha med oss från Finland.

   
 
Den här hunden bodde på hotellet en vecka. De hade nog mycket bra hand om alla djuren där fast faciliteterna inte kanske var de finaste. Hunden får ett eget mysigt rum med en liten gård och så kommer de ut på promenad tre gånger per dag. 

   

Filippa somnade just innan stallet så fick inte ännu se en häst för första gången. :)

    
Lite suddigt, men det är en beagle som hoppar upp och ner där borta. :)

   

Idag, måndag, så har Tuomas åkt på jobbresa till en stad två timmars flygresa inåt landet. Han kommer hem imorgon kväll så det är vårt första dygn på tumis här med lilltjejen. Filippa och jag åkte till andra sidan floden till ett villa-områdes-compound för att äta lunch hos en finlandssvensk tjej vi träffade på Lucia happeningen. De har också bebis och hund och är ”nya” här så det var jätteroligt att få prata sitt språk och med någon i ungefär samma ”situation”. :) 

  
Ja, och nu är jag ganska trött! Tungt det här med att träffa nya människor hur roligt det än är. Imorgon får bli en lugn hemmadag, för på onsdag och torsdag är det hålligång igen! :)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s