Glädjerus och busyga dagar

Okej, nu gick fyra dagar här så fort att jag knappt själv hölls med. Allt har varit så bra den här veckan. Roligt att igen märka att allt blir bättre med tiden! Man ska ”bara” hang in there och lita på det. :)

I torsdags var det igen dags att packa in Filippa och mig i bilen och så körde Mr.Zhou oss till ett villacompound på andra sidan floden. På Luciakonserten så träffade vi Anu som flyttat hit i somras med sin man, fjortonåriga son och två hundar. Hon bjöd in mig och många som hon lärt känna här under ett halvt år på hembakad kaka och kaffe. Det var jätteroligt och jag fick igen ett sådant där litet glädjerus, att det blir nog bra det här. Det var roligt att umgås med ett gäng som bott här länge och talade gott om det mesta och inte jämförde för mycket, hakade upp sig på motgångar och ”dåliga” saker. :)

      

Så sött med en liten flagga så att alla skulle hitta rätt hus. :)
 
I fredags hade jag (och Filippa) kinesiska. Hon tycker nog det är så roligt med alla ”ljud” då läraren Sophie säger BÄ, IE, IONG, ARR, och jag härmar efter. :)
    
I fredags hann jag också med lunch på Sunflour med Manuela och Jasper och så gick jag hem till Henna och Edvard på kaffe. Plockade upp några kanelbullar från bageriet på vägen. När jag kom dit så var där en kvinna som hade en massa tygprovs-pärmar och mätte möbler. En inredare! Det igen öppnade upp en helt ny värld då jag fick veta att man här kan få typ det mesta måttbeställt, sytt och snickrat! För inte så mycket pengar! Kändes till exempel lite dumt att vi första dagen skyndat till Ikea och köpte bäddsoffan till Filippas rum och inte förstod att en soffa med avdragbart tyg kunde vara bättre i ett barnrum. Men nu kan vi istället sy upp ett sofföverdrag som går att tvätta! Oj oj, hörni. Ni skulle ha sett mig på fredagkväll efter Filippa somnat. Det var Pinterest och inredningstidningar som gällde tills jag somnade! 

  
  
Samtidigt som jag satt i soffan och gjorde det så uppträdde Tuomas med sitt team på deras annual dinner, eller nyårsfest. Med låten We are the champions! Lite som våra lillajulsfester innan jul, så har de firmafest innan deras nyår. De verkar gilla det här med shower, tala i mikrofon, fotografer och så alltid avsluta med karaoke. Tuomas team vann Best performance. :)

Han berättade till exempel också att alla 1000 personer i salen skulle hålla grönsaker i händerna och sjunga en sång. För det betyder att det blir ett bra skördeår nästa år. 
    
  

  
Igår vid lunch kom Tuomas hem från sin jobbresa och så höll han och Filippa mig sällskap hos frissan. Vi hann också promenera lite innan solen gick ner. Våren är nog på kommande för himlen var sådär mjukt rosa och marken torr. Och så har det varit flera kdagar med bättre luft den här veckan! :)

   

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s